Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mákos zabkása

Epres-mákos zabkása
Epres-mákos zabkása
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a zabkását, mert ezerféleképpen elkészíthető amellett, hogy nagyon laktató és egészséges. Szeretem a mákot és az epret is, gondoltam, a három együtt nem lehet rossz páros. Aki kicsit egészségesebb, de gyors reggelit szeretne, annak ez tökéletes választás.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb lábasba feltesszük melegíteni a tejet és a vizet. Rögtön beletesszük a zabpelyhet is. Folyamatosan kevergetjük.
  2. Mikor kezd sűrűbb, pudingszerűvé válni, hozzáadjuk a mákot és a kicsi kockákra feldarabolt epret. Folyékony édesítőszerrel édesítjük. Aki akarja, mézzel is édesíthet, ha nem szereti a mesterséges anyagokat. Még egyet rottyantunk rajta, majd mikor forrni kezd, levesszük a tűzről.
  3. Még melegen fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 991
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Doroti1995

Mióta szakács: 2018.03.31.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabmálé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

398
zabpehely 70 g
mák 1 ek
eper 10 dkg
tej 1 dl
víz 1 dl
folyékony édesítőszer 10 ml