Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-málnás fehércsokoládé-mousse tükörglazúrral

Epres-málnás fehércsokoládé-mousse tükörglazúrral
Epres-málnás fehércsokoládé-mousse tükörglazúrral
126 perc / előkészület: 120 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyárias ízvilágú finomság, örök kedvenc gyümölcsök, mennyei krémes mousse, és az imádott tükörglazúr. Teljes szerelem. :)

Az elkészítéshez szükségünk lesz egy 18, illetve egy 22 cm átmérőjű tortakarikára, egy kis ügyességre és odafigyelésre. Nem tartozik a legkönnyebben elkészíthető sütemények közé, de azt hiszem, az íz és a látvány mindenért kárpótol.

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Eperkompót

Málnapudig

Fehércsoki-mousse

Tükörglazúr

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskóta hozzávalóit egy kerek jénai tálba mérjük, mixerrel összedolgozzuk, majd mikrohullámú sütőben kb. 6-7 percig “sütjük” maximális fokozaton.

Eperkompót

  1. Az epret kockázzuk fel, majd a cukorral megszórva tegyük oda főni. Ez idő alatt a zselatint duzzasszuk fel 6 ek. hideg vízben.
  2. Kb. 5-6 percig rotyogtatjuk az epret, míg lekvár szerű nem lesz. A tűztől levéve keverjük el benne a duzzadt zselatint, majd öntsük a kisebb (18 cm) formába. Tegyük fagyasztóba.

Málnapudig

  1. A málnát a cukorral hasonló módon főzzük meg. Az így kapott lekvárt szűrjük le. A mag nélküli pürét tegyük vissza a tűzre.
  2. A keményítőt a tejjel keverjük el, majd adjuk hozzá a málnapüréhez, s főzzük meg, akár egy sima pudingot.

Fehércsoki-mousse

  1. A fehér csokit a tejjel olvasszuk meg. A zselatin duzzasszuk fel 8 ek. hideg vízben, majd adjuk hozzá a forró tejes csokihoz. Hűtsük le.
  2. A tejszínt verjük fel a porcukorral, krémes állagúra. Adjuk hozzá a lehűtött alapot, keverjük jól el.
  3. Vegyünk elő a 22 cm-s formát. A mousse felét öntsük bele, majd tegyük 5 percre fagyasztóba.
  4. Onnan kivéve a fagyott gyümölcsalapot óvatosan helyezzük bele, öntsük rá a többi mousse-t, majd zárjuk az egészet a piros piskóta ráhelyezésével.
  5. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, vagy ha glazúrozni szeretnénk, akkor fagyasztóba.

Tükörglazúr

  1. A vizet, cukrot, glükózt és sűrített tejet melegíteni kezdjük, forrás után még kb. 5 percig hagyjuk a tűzön folyamatosan kevergetve.
  2. Egy magas falú edénybe törjük a fehér csokit, majd öntsük rá a szirupot. Adjuk hozzá a felduzzadt zselatint.
  3. 5 percig hagyjuk így állni, majd botmixerrel egyneműsítsük az egészet. Tegyük hozzá az ételfestéket, hogy elérjük a kívánt színt.
  4. A tükörglazúr munkahőmérséklete kb. 35 fok. Ennél ne legyen több, mivel a leolvaszthatja a mousse-t, így nem lesz egyenletes a borítás. Glazúrozás folyamata: egy tányérra tegyünk egy bögrét/müzlis tálat, majd arra a torát, így a fölösleges glazúr szépen lecsorog róla. Mindig fagyott tortára öntsük! A glazúrozás után a tortát hűtőszekrényben engedjük ki. (Egy éjszakát fagyasztóban töltött torta esetén ez kb. 6 óra.)
  5. Jó étvágyat hozzá! :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 940
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bebuska

Mióta szakács: 2013.08.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tükörglazúr-torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

394
tojás 1 db
cukor 3 ek
finomliszt 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
sütőpor 2 tk
ételfesték 2 csepp
eper 30 dkg
cukor 2 ek
zselatin 1 teáskanál
víz 6 ek
málna 10 dkg
tej 1 dl
cukor 2 ek
kukoricakeményítő 1 csapott ek
fehér csokoládé 5 dkg
tej 2 dl
porcukor 1 púpozott ek
habtejszín 4 dl
zselatin 3 teáskanál
víz 8 ek
fehér csokoládé 10 dkg
cukor 10 dkg
kukoricaszirup 100 ml
sűrített tej 7 dkg
zselatin 2 teáskanál
víz 5 evőkanál
ételfesték 3 csepp