Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres malpura

Epres malpura
Epres malpura
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Malpura avagy kis fánkocskák gyümölcsjoghurtban, ezt a receptet egy újságban találtam, egyszerű és nagyon finom édesség.

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

Az epres joghurthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a porcukorral és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük, sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie.
  2. Ha kész, 10-15 percig rakjuk félre pihenni.
  3. Közben a joghurtot, a cukrot és a megmosott összeaprított epret jól összekeverjük.
  4. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és egy evőkanállal szedjünk a tésztából, és csúsztassuk az olajba (én kiskanállal csináltam, mert szerintem a kisebb fánkok sokkal gusztábbak). A serpenyőbe annyit tegyünk, hogy kényelmesen elférjenek, aranybarnára sütjük mindkét felét kb. 3 perc alatt.
  5. Tálalás előtt kb. 10-15 perccel beletesszük a joghurtba a fánkocskákat, és ázni hagyjuk. Friss eperrel díszíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 972
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbeey

Mióta szakács: 2014.01.29.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
kategória: fánk
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kis fánkocskák gyümölcsjoghurtban, fánkocskák epres joghurtban, indiai fánk joghurtmártásban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1224
finomliszt 22.5 dkg
porcukor 12.5 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 2 dl
napraforgó olaj 3 dl
eper 20 dkg
cukor 15 dkg
gyümölcsjoghurt 6 dl