Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mandulás túrókocka

Epres-mandulás túrókocka
Epres-mandulás túrókocka
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán finom nyári desszert, nálunk nagyon bevált, drága barátainknak is nagyon ízlett, jólesett bezsebelni érte a sok dicséretet! :)
Recept forrása: Lajos Mari

hozzávalók / 8 adag

Az omlós tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 12,5 dkg hideg vaj, felkockázva
  • 4 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 tojás

A töltelékhez/díszítéshez:

  • 6 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 75 dkg túró
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • fél biocitrom leve és héja
  • 6 dkg szeletelt mandula, ledarálva + 2 ek szeletelt a tetejére
  • 80 dkg eper
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1,5 dl hideg habtejszín
  • (fél zacskó (6 g) piros tortazselépor)

ajánlat

Tálalás előtt díszíthetjük mentalevelekkel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a kézi robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal átgyúrjuk.
  2. Sütőpapírt terítünk egy 20x30 cm-es, peremes tepsibe. Egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát, szélein kissé felmagasítva. Folpackot terítünk a tetejére, és tepsistől betesszük a hűtőbe 1 órára (nekem ez a módszer bevált, de természetesen készíthetjük úgy is, hogy először betesszük a tésztát a hűtőbe, majd kinyújtjuk és tepsibe tesszük).
  3. A töltelékhez felolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. Különválasztjuk a tojásokat: a sárgákat habosra keverjük 10 dkg porcukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük.
  4. A túrót, a folyékony vajat, a pudingport, a reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet simára keverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgákat. Végül a fehérjékből vert habot adjuk hozzá kíméletesen, több részletben.
  5. Kivesszük a tésztát a hűtőből, villával sűrűn megszurkáljuk, megszórjuk a darált mandulával, majd rásimítjuk a túrómasszát.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük (tűpróba). Hagyjuk a tepsiben kihűlni!
  7. A süti tetejére szánt 2 ek szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk (amint drapp barna, azonnal öntsük ki egy tálra a serpenyőből, hogy ne égjen meg!).
  8. A megtisztított eperszemeket félbe/negyedekbe vágjuk.
  9. A hideg tejszínből kemény habot verünk a vaníliás cukorral.
  10. A kihűlt tésztalapot emeljük ki a sütőpapír segítségével a tepsiből egy tálcára. Óvatosan simítsuk rá a tejszínhabot, sűrűn rakjuk meg eperrel, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
  11. (Aki szeretné tortazselével bevonni az epreket, az 1 ek porcukorral és 1,5 dl vízzel forralja fel a fél zacskó zselét, pár percig hagyja hűlni, majd még folyósan öntse az eprek tetejére.)
  12. Fogyasztás előtt tegyük pár órára a hűtőbe!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 831
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrókocka epresen, epres túrós süti, mandulás epres süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!