Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres mascarponekrém Glaser konyhájából

Epres mascarponekrém Glaser konyhájából
Epres mascarponekrém Glaser konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kocsonyásodó krémhez keverhetünk 200 g tejszínt kemény habbá verve.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, tisztítjuk, durvára vágjuk. Az eper 1/3-át pürésítjük. Ízlés szerint 1-2 ek cukorral ízesítjük.
  2. A maradék epret a mascarponéval együtt pürésítjük. Ízlés szerint 2-3 ek cukorral ízesítjük.
  3. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és felolvasztjuk. Hozzáadunk 2-3 evőkanálnyit az epres-mascarponéból, majd a maradék krémhez keverjük a zselatint.
  4. A krémet a pürésített eperrel poharakba rétegezzük, kb. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 444
elküldve: 2
receptkönyvben: 131
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres krém mascarponéval, eperkrém, mascarponés krém eperrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

335
mascarpone 250 g
eper 500 g
cukor 4 ek
lapzselatin 3 db