Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mascarponés csokiálom

Epres-mascarponés csokiálom
Epres-mascarponés csokiálom
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, egyszerű, nagyszerű torta, bármilyen alkalomra! (szülinap, névnap..)

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta sütése

  1. A sütőt 175 fokra melegítjük. Ebben fog kb. 20 percig sülni a piskóta. Egy 26 cm átmérőjű kerek sütőformát kikenünk margarinnal.
  2. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, és a fehérjét a cukorral együtt kemény habbá verjük. A sárgáját ezután hozzáadjuk.
  3. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Homogénné keverjük a tésztát, és a sütőformába öntjük, majd megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Krém készítése

  1. A mascarpone sajtot a kevés tejjel összekeverjük. Az eper 2/3-át a cukorral összeturmixoljuk, és a mascarponébe keverjük.
  2. A maradék epret feldaraboljuk, és megszórjuk a tetejét kevés cukorral. 3 percig állni hagyjuk, majd belekeverjük a krémbe.

Összeállítás

  1. Az egyik piskótalapot a tortaformába helyezzük, és megkenjük a tetejét bőségesen a krémmel. Ráhelyezzük a másik piskótalapot is, és a maradék krémet a tetejére kenjük.
  2. A tortát 2-3 órára a hűtőbe tesszük, ezután már szépen megdermed a krém, és le lehet venni a tortaformát. Jöhet a díszítés, majd az evés!

Díszítés

  1. A csokoládét pár percre a fagyóba tesszük, és ha megkeményedett, akkor sajtreszelőn lereszeljük. A reszelékkel megszórjuk a torta tetejét. Eperszeletekkel tovább díszíthető a torta.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 680
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szoffie18

Mióta szakács: 2017.07.27.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

627
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 10 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
instant kakaópor 6 ek
margarin 10 g
mascarpone 400 g
eper 500 g
cukor 4 csapott ek
tej 4 ek
csokoládé 25 g