Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mascarponés kekszsüti

Epres-mascarponés kekszsüti
Epres-mascarponés kekszsüti
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek új dolgokat kitalálni, kísérletezgetni. Ez a fincsi süti is így született meg, hihetetlen sikerrel!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Dr Oetker lapzselatint és Expressz tortazselét ajánlok hozzá, mert velük tutira jól meg fog szilárdulni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a kekszet, a margarint és a cukrot gyúrjuk össze, majd lapítsuk ki egy nagyobb tepsiben vagy bármilyen mélyebb, szögletes tálba.
  2. A túrót törjük össze, majd a mascarpone-t, a cukrot, a vaníliás cukrot keverjük össze.
  3. A zselatint oldjuk fel (a csomagoláson fel van tüntetve, ha valaki nem tudná hogyan kell), majd mikor már langyosra hűlt, akkor lassan keverjük bele a krémbe. Mikor ez megtörtént, oszlassuk el a tésztán egyenletesen.
  4. A tetejére szeleteljük rá az epret, és picit nyomjuk bele a krémbe azokat.
  5. Az expressz zselatint oldjuk fel, majd öntsük rá a sütemény tetejére óvatosan.
  6. Hagyjuk hűlni kb. 15 percig, majd rakjuk be a hűtőbe 1-2 órára, utána tetszés szerinti méretre vágva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 683
elküldve: 9
receptkönyvben: 521
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Annnya

Mióta szakács: 2011.01.11.
5 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epres álom sütés nélkül, epres-mascarponés kekszsüti, túrókrémes kekszsüti eperrel, epres kekszsüti sütés nélkül

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sütibaba
Sütibaba Fri, 2012-04-20 08:40

Szia,
múlt héten készítettem el a receptet, és a tésztája valamiért nehezen akart "összeállni", és a felvágáskor egy picit kemény is maradt...nem tudom miért pedig recepthű voltam...
Viszont egy gyors, mutatós és nagyon fincsi sütemény! Gratulálok hozzá! :))
(A családnak is nagyon bejött ez a süti, biztos vagyok benne, hogy még sokszor el fogom készíteni nekik! :))

630
kekszmorzsa 40 dkg
margarin 25 dkg
cukor 6 ek
tehéntúró 60 dkg
mascarpone 50 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
lapzselatin 6 db
eper 20 dkg
tortazselé 1 csomag