Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mascarponés kosárka medea konyhájából

Epres-mascarponés kosárka medea konyhájából
Epres-mascarponés kosárka medea konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit csak úgy jellemezném, hogy "egy falat nyár".:-) Az eper íze tökéletesen harmonizál a vaníliás-citromos mascarpone krémmel. Vigyázat, függőséget okozhat...! :)

hozzávalók / 5 adag

a kosárkákhoz

a töltelékhez

ajánlat

Mérettől függően kb. 8-10 db kosárkát kapunk. Tálalás előtt hűtőben is tárolhatjuk, a krémnek kifejezetten jót tesz a hűtés.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a kosárkákat. A lisztet összekeverjük a száraz hozzávalókkal (sütőpor, só, és a cukrok), majd alaposan elmorzsoljuk a vajjal.
  2. A legvégén hozzáadjuk az egy tojássárgáját, és sima tésztát gyúrunk belőle.
  3. Kosárkaformába helyezzük, az aljukat villával kiszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
  4. A kihűlt kosarakat megtöltjük az eperlekvárral.
  5. Ezután elkészítjük a krémet. A tejszínt, a vanillincukrot, a sima cukrot, a mascarponét, a citrom héjával és a felének a levével, kézi robotgéppel felhabosítjuk. A tejszínhabnál keményebb krémet kell, hogy kapjunk, ami nem esik össze.
  6. Habzsák segítségével a lekváros kosárkákra nyomjuk a krémet, és friss vagy liofilizált eperrel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 670
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponekrémes kosár, epres mascarponekrémes kosár, citromos-epres mascarponekrémes kosár

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

665
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
sütőpor 1 késhegynyi
vaníliás cukor 1 csomag
eperlekvár 20 dkg
mascarpone 125 g
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
eper 10 dkg
habtejszín 125 ml