Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mascarponés kosárkák

Epres-mascarponés kosárkák
Epres-mascarponés kosárkák
17 perc / előkészület: 5 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Terveim közt szerepelt a kis kosárkák elkészítése. Vettem ilyen- olyan mindemféle formát hozzá, de soha nem kezdtem neki. A Lindt oldalán olvastam egy jó kis receptet a tésztához, azt készítettem el. Most sül a második adag, mert az én szigorú ellenőröm - a fiam - mind egy szálig megette ebéd előtt a desszertet. :)

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összetevőit rugalmas anyaggá gyúrjuk, és hűtőbe tesszük 1 órára (akár egész napra is).
  2. A pihentetett tésztát elővesszük, kinyújtjuk 3 mm vastagra kerek formákat vágunk belőle, szilikonformába tesszük, rá sütőpapírt és száraz babot (hogy megtartsa a formáját) és előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
  3. A mascarponét a gondosan megmosott, megszárított eperrel, a juharsziruppal összeturmixoljuk, és megtöltjük vele a kosárkákat. Eperdarabokkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 478
elküldve: 2
receptkönyvben: 80
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres kosárka, mascarponekrémes kosárkák, epres-mascarponekrémes kosarak

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-05-24 15:27

Kedves Amarilla!
Nem akarlak kiábrándítani, de mégis teszem. Szerintem ez kifolyna a töltött sütiből. Az eper meglágyítja, de a mascarpone is lágy hozzá. Üdv: Évi néni

Amarilla
Amarilla / Amarilla Fri, 2012-05-25 18:20

Kedves Évi néni!
Köszönöm a gyors választ! Szerencsére még van pár napom kitalálni, hogy milyen legyen a töltelék, mert csak most kezd érni igazán az eper a kertben. Amarilla

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-05-25 18:50

Kedves Amarilla!
Esetleg túróban nem gondolkodtál? Tovább megyek. El tudom képzelni mégis a mascarponét, ha mondjuk előtte 1-2 órával némi búzadarát belekeversz, ami megsűríti, mint a túrógombócot. és akkor nem folyik ki. Mérlegeld esetleg ezt a lehetőséget. Mindenképpen olyasmi kell, ami bírja a hőt. Ide4 szerintem zselatin, miegymás nem való, mert nem tudja kifejteni a hatását. Egy próba elősütést készíthetsz így grízzel és akkor biztos lehetsz a sikeredben, amikor már tétje van. Üdv: Évi néni

Amarilla
Amarilla / Amarilla Mon, 2012-05-28 08:16

Kedves Évi néni!

Ismét köszönöm a gyors válaszodat, és természetesen a tippet is! Közben sikerült rábukkannom egy krémre, ma fogom kipróbálni. Visszanéztem a kérdésemet is, nem egyértelműen írtam, hogy a krémet nem belesütni szeretném, hanem utólag beletölteni, valahogy úgy, mint a képviselőfánknál. Anyukám javasolta, hogy inkább ne süssem bele az epret, mert szottyos lesz. Ha sikerül a végeredmény, akkor feltöltöm az oldalra.
Még egyszer köszönöm!
Amarilla

Amarilla
Amarilla / Amarilla Thu, 2012-05-24 10:40

Szia Évi néni!

Van olyan sűrű az epres krém, hogy egy lágyabb tésztába bele tudjam tölteni, és ne ázzon el tőle a tészta? Töltött muffint szeretnék sütni, és eddig a Te krémed tűnik a legjobbnak hozzá. :)

642
finomliszt 10 dkg
mascarpone 5 dkg
vaj 5 dkg
cukor 1 teáskanál
fahéj 1 kk
mascarpone 20 dkg
juharszirup 3 ek
eper 20 dkg