Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mascarponés krémes

Epres-mascarponés krémes
Epres-mascarponés krémes
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mit mondhatnék, amit még a mai napon az előző epres recepteknél nem mondtam el? Sok epret vettem. Na de ennek már vége, mert alig maradt a hűtőben néhány szem.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 10 dkg leveles tésztát kerekre kinyújtunk, és egy kivajazott tortaformában megsütjük, kihűtjük.
  2. 15 dkg mascapronét 1 ek porcukorral, 10 dkg eperrel és 3 dkg főzés nélküli vanília ízű pudingporral turmixgépben fél percig keverünk, míg homogén álagú lesz. A krémet a kihűlt tésztára halmozzuk.
  3. 1 tojásfehérjét 1 tk vaníliás cukorral kemény habbá verünk, és az epres mascarponét bevonjuk vele, majd cukrász fáklyával a tetejét megpirítjuk. 
  4. Eperszemekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 623
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponekrém, epres krém, leveles krémes eperrel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

434
leveles tészta 10 dkg
mascarpone 15 dkg
vaníliás pudingpor 30 g
porcukor 1 ek
eper 10 dkg
tojásfehérje 1 db
vaníliás cukor 1 teáskanál
eper 5 dkg
vaj 1 ek