Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mascarponés macaron

Epres-mascarponés macaron
Epres-mascarponés macaron
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is nagy mumus volt a macaron, mert sokszor hallottam, hogy nagy a hibafaktor. Találtam egy egyszerűnek tűnő receptet, így kipróbáltam. Elsőre siker volt, és annak ellenére, hogy sem én, sem a családom nem nagy macaronos, mindet megettük rövid időn belül. 
A színezés természetesen elhagyható, én színeset csináltam, ez van a képen is, ezért írtam bele a receptbe is az ételfestéket. 
Ez a recept a francia elkészítési módon alapul.

hozzávalók / 8 adag

Macaron

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

macaron

  1. Felverjük a tojást kézi mixerrel. Részletekben hozzáadjuk a cukrot, miközben tovább mixeljük. A tojáshab akkor van kész, ha kemény és fényes.
  2. Beleszitáljuk a porcukrot és a mandulalisztet. (A fennmaradt mandulaliszt - ami már nem megy át a szitán - is belemehet a többihez.) Óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével, vigyázva, hogy ne keverjük túl, mert akkor nem fognak megnőni.
  3. A felét egy külön tálba tesszük, amibe belecseppentjük az ételfestéket, és ezt is óvatosan összekeverjük.
  4. A két tál tartalmát egy-egy uzsonnás zacskóba tesszük, és a végüket kivágva egy harmadikba öntjük őket egyszerre. Így a két szín egymás mellé kerül.
  5. Lapos tepsire zsírpapírt rakunk, és kb. 3,5 centi átmérőjű köröket nyomunk ki az uzsonnás zacskóból. (Én a zsírpapír alá egy papírt tettem, amire már rá voltak előre rajzolva a körök, így pontosabb volt.) Kétszer leütjük őket óvatosan, hogy a buborékok kijöjjenek. 15-60 percet hagyjuk őket állni, addig, amíg érintésre már nem nedvesek, és egyfajta bőr keletkezik rajtuk.
  6. 140 °C-os sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük őket (talpat kell növesszenek). Ha kész, 10 percet hűlni hagyjuk.

töltelék

  1. A mascarponét, porcukrot és tejet összemixeljük, majd egy zacskóba (vagy habzsákba) töltjük ezt is.
  2. Egy kihűlt macaron aljára karikát rajzolunk a töltelékkel, majd a közepébe egy kiskanál segítségével egy nagyon pici eperlekvárt teszünk. Ezután egy másik macaront rátapasztunk. Párosával összerakjuk az egészet. Hűtőben tároljuk fogyasztásig.
  • sütési hőfok: 140°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 70
össznézettség: 31 168
elküldve: 3
receptkönyvben: 142
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1127 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rózsaszín macaron

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

407
tojásfehérje 3 db
cukor 50 g
porcukor 260 g
mandulaliszt 100 g
ételfesték 3 csepp
mascarpone 250 g
porcukor 150 g
tej 2 ek
eperlekvár 2 ek