Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mascarponés-tejszínhabos torta

Epres-mascarponés-tejszínhabos torta
Epres-mascarponés-tejszínhabos torta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A második lányunk 7. születésnapjára készült ez a remek torta. :) A krém egy másik torta receptjéből származik Norasztól.

hozzávalók / 12 adag

A 3 db piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első 5 db tojást szétválasztjuk, a sárgájához adjuk az első 10 dkg cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a 0,3 dl vizet is.
  2. Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a 1/2 cs sütőporral összekevert 12,5 dkg lisztet.
  3. Egy papírral kibélelt téglalap alakú tepsibe szedjük, elsimítjuk a tetejét, és kb. 180-200 fokon készre sütjük.
  4. Hagyjuk meleg helyen kihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik. Ha kihűlt, megfordítjuk egy konyharuhára, és lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt. A másik 5-5 tojással ugyanígy járunk el.
  5. Az eper egyik felét villával összetörjük, és összekeverjük a mascarponéval és a porcukorral.
  6. A 2 dl tejszínt felverjük, beleöntjük a zselatint, és alaposan kikeverjük. Ne ijedjünk meg, ha csomós lesz.
  7. Hozzáadjuk a mascarponés krémhez, ezt is jó alaposan összekeverjük. Végül hozzáadjuk az eper másik felét is, amit előzőleg késsel kockákra vágtunk.
  8. A kihűlt piskótalapokat betöltjük, és felverjük a másik 2 dl tejszínhabot is a habfixálóval. (A torta tetejét a saját krémjével kentem le, az oldalát sima tejszínhabbal kentem, és díszítésre is azt használtam.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 33x27x4 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 670
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponekrémes torta, epres torta, tejszínes epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

626
tojás 15 db
cukor 30 dkg
finomliszt 37.5 dkg
víz 0.9 dl
sütőpor 1.5 csomag
eper 30 dkg
mascarpone 50 dkg
porcukor 15 dkg
zselatinfix 1 csomag
habtejszín 2 dl
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
eper 3 dkg