Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mascarponés torta Séfbácsi konyhájából

Epres-mascarponés torta Séfbácsi konyhájából
Epres-mascarponés torta Séfbácsi konyhájából
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a feleségem szülinapjára készítettem. Ehhez hasonló meztelen torta volt az esküvőnkön is, ami nagyon ízlett, ezért szerettem volna reprodukálni.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Mascarponekrém

Vajkrém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét vízgőz felett elkeverjük a cukrokkal, amíg felolvad. Akkor jó, ha már nem érződik kristályosnak. Utána kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját eldolgozzuk a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjét, és robotgéppel sűrű masszát készítünk.
  3. 26 cm-es formában 180 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad rá a massza, akkor kész van.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.

Mascarponekrém

  1. Az epreket pürésítjük, és egy tálban összekeverjük a mascarponével, és beletesszük a zselatint. Ízlés szerint porcukorral ízesítjük. A mascarponével könnyebb dolgozni, ha szobahőmérsékletű.

Vajkrém

  1. A tojásfehérjében feloldjuk a cukrot vízgőz felett, majd kemény habbá verjük.
  2. Egy tálba tesszük a vajat (fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen, így könnyebb vele dolgozni), a vaníliaaromát és a habot, majd robotgéppel eldolgozzuk. Pár perc alatt selymes krémet fogunk kapni.
  3. A krém egy részét habzsákba töltjük.

Összeállítás

  1. Lefektetünk egy piskótalapot, és a szélét kitöltjük a vajkrémmel kb. 1 cm vastagon. Ez fogja a lapokat összeragasztani, és a torta magasságát is meghatározhatjuk vele.
  2. Ha ez kész, a vajas krém között kitöltjük a mascarponés krémmel. Ráhelyezzük a második piskótalapot, és azon is hasonlóan járunk el.
  3. A tetejére tesszük a harmadik lapot, majd az egészet bevonjuk a vajas krémmel egy spatula segítségével.
  4. A torta tetejét vékonyan megszórjuk kakaóporral, majd jöhet a díszítés. A torta tetején körben habzsákkal gombócokat csinálunk, és a közepükbe teszünk 1-1 csokiszívet. Ezután tetszőlegesen felhelyezzük az ostyavirágokat. Középre jöhet bármi, attól függően, milyen alkalomra szánjuk.
  5. Pár órát hagyjuk a hűtőben állni, mielőtt felvágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 751
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Séfbácsi92

Mióta szakács: 2019.02.06.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mascarponekrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

426
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
tojás 6 db
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
mascarpone 500 g
eper 400 g
porcukor 2 ek
zselatinfix 1 csomag
vaj 200 g
cukor 100 g
tojásfehérje 3 db
vaníliaaroma 3 teáskanál