Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mascarponés tortácska csokival

Epres-mascarponés tortácska csokival
Epres-mascarponés tortácska csokival
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon vágyom az epres dolgokra, és a tavaszra. Ezért találtam ki ezt a tartalmas édességet valamelyik este. Hamar kész van, és nagyon mutatós.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha valakinek van ideje sütni vagy maradék brownie-ja, azt teheti alapnak, azzal is nagyon finom!

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kis tortaformákba belerakjuk a vajas csokikekszes törmeléket. Kb 10 percre betehetjük a hűtőbe.
  2. Addig a tejszínt habbá verjük a vaníliás cukorral.
  3. A mascarponét az eperlekvárral és a narancslével elkeverjük, citromot reszelünk bele. Ezt a rózsaszínes masszát töltjük a kekszes alapra.
  4. A tetejére a felvert tejszínhabot simítjuk.
  5. Végül az olvasztott csokival leöntjük, és eperszemmel díszítjük.


 

  • tepsi mérete: 10 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 368
elküldve: 19
receptkönyvben: 603
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés torta sütés nélkül, epres-csokis krémsajttorta, sajttorta sütés nélkül, eperlekváros sajttorta csokival

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dapple
Dapple Fri, 2014-07-18 19:38

Nekem nem volt itthon se narancsom, se citromom, de anélkül is isteni lett, és mindenkinek ez volt a véleménye, aki kóstolta! :) Mi 8-an ettünk ebből a mennyiségből, igaz nem jutott túl sok egy- egy embernek, de ebéd utáni édességként teljesen elég volt.

Nórikaa
Nórikaa Mon, 2014-06-16 10:33

Sziasztok!
Én brownie-val csináltam (ahogy javasoltad is), amit egy kerek tortaformában sütöttem meg majd arra került a krém, a tejszínhab és az eper díszítésnek. Isteni finom lett! Legközelebb kipróbálom más fajta gyümölccsel. Másnapra nem is maradt belőle. :)
Üdv.: Nóri

Guba Erika
Epercsók / Guba Erika Thu, 2013-06-06 19:10

Igen , az alapmennyiség 3 "édesszájú"-nak szóló mennyiség( 200 g keksz + 250 krémsajt), de szerintem duplázd meg,
és akkor biztos kijön a sok kicsi tortácska!

Eperke999
Eperke999 Thu, 2013-06-06 18:54

Szia Erika!

Ha jól értem, akkor két db 10 cm átmérőjű tortácskád lett? Mert a receptnél 3 főre adtad meg az adagot.
Nekem 7,5 cm átmérőjű formáim vannak, és legalább 12 tortácskára lenne szükségem.

Köszi

Detti

Eperke999
Eperke999 Thu, 2013-06-06 16:15

Szia!

Kisfiam születésnapjára szeretném megcsinálni a sütidet, a kérdésem, hogy hány centi átmérőjű a tortaformád? Hogy jobban tudjak kalkulálni.

Köszi

Guba Erika
Epercsók / Guba Erika Thu, 2013-06-06 17:36

Szia!
Ez kettő 10 cm-s volt, de jó 18-21 cm-be is, ha egy nagyot szeretnél csinálni!:)
Akkor talán nem lesz ilyen magas a krém, de ugyanolyan fincsi lesz!:)

1445
keksz 20 dkg
vaj 10 dkg
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
eperlekvár 20 dkg
csokoládé 10 dkg