Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mentás jégkása

Epres-mentás jégkása
Epres-mentás jégkása
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekeket vártunk szülinapi bulira, és ez volt az egyik frissítő. Hatalmas sikert aratott, mintha csak egy strandon lettek volna!
Ebből az adagból a végén nagyjából 2 liter jégkása lesz.

hozzávalók / 8 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk a cukorral, tehát készítünk egy szirupot. Ezt hidegre tesszük.
  2. Közben a megmosott, megpucolt epret összeturmixoljuk a citrom/lime levével (a citrom/lime húsát is belekaparjuk).
  3. Összekeverjük a kihűlt, hideg sziruppal.
  4. A mentaágakat műanyag üvegekbe tesszük, majd ráöntjük az epres szirupot. (Mindenképp nagyobb üveg legyen, mert nőni fog a térfogata. Pl. két másfél literes félig töltve.)
  5. Fagyasztóba tesszük, és negyed óránként rázunk rajta egyet. Kb. 3 órán keresztül hagyjuk a fagyasztóban, mindig megrázva. Ez a titka, hogy igazi kásás legyen.
  6. Poharakba töltve, szívószállal kínáljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 060
elküldve: 1
receptkönyvben: 167
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Az ördög szakácsnője

Mióta szakács: 2012.04.01.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 8 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperkása mentával, gyümölcsös kása, epres jégkása mentásan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rabalu
rabalu Wed, 2016-05-25 10:08

Köszönöm a receptet, ezt biztos hogy kipróbálom!

186
víz 1.4 l
cukor 30 dkg
citromlé 2 citromból nyert
eper 1 kg
menta 2 szál