Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-morzsás desszert

Epres-morzsás desszert
Epres-morzsás desszert
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pillanatok alatt összeállítható desszert. Erről a desszertről is elmondhatjuk, hogy egyszerű és nagyszerű.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A gyümölcshöz

ajánlat

Langyosan fogyasztjuk. Kínálhatjuk tejszínhabbal, fagylalttal, de magában is igen finom.
Bármilyen idénygyümölccsel készíthetjük, de eperrel igazán finom, amelyhez jól párosul a tészta tetején megpirult fenyőmag íze. Természetesen a fenyőmag helyett diót, mandulát, mogyorót is használhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az mosott, szárított epreket félbevágjuk, sütőtálba tesszük, és megszórjuk kristálycukorral.
  2. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, de mielőtt teljesen összeállna, morzsás állapotban az eperre szórjuk.
  3. A tésztát meghintjük fenyőmaggal.
  4. Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. (Akkor kész a desszert, amikor alul már bugyog az eper, a tészta és a fenyőmag aranysárga színbe öltözik.


  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 319
elküldve: 1
receptkönyvben: 289
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres morzsa fenyőmaggal, morzsás desszert eperrel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

meggyespiskota
meggyespiskota Fri, 2014-03-28 01:06

Nagyon jó a recept, nagyon jól néz ki a képen. Az imént sütöttem meg én is, de nekem nagyon száraz lett. Van valami ötletetek, hogy miért? Előre is köszönöm!

Penny Lane
Penny Lane Mon, 2013-06-10 18:30

Elso szamu kedvenc lett ez a suti.Amilyen egyszeru, olyan finom!Persze az eredeti recepten valtoztatnom kellett, mert hianyzott egy-ket hozzavalo. A maradek epret meggydzsemmel egeszitettem ki, fenyomag helyett pedig mezes-mogyoros muzlit (sparos) szortam a lisztes keverek ala. Isteni lett, koszonom a receptet!:)

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2013-05-28 19:37

Nagyon jó lett, villámgyors "Tündéri" finomság! Gyakori vendég lesz, pláne most eperszezonban. :-)

sarah90
sarah90 Mon, 2011-05-30 19:11

Megsütöttem és isteni finom lett, tényleg nagyon gyorsan készen van :) Köszi az ötletet

reguska
reguska Mon, 2011-05-23 17:06

Nagyon jól néz ki és jól hangzik :) elmentve :) milyen méretű tepsi kell hozzá?

621
vaj 6 dkg
finomliszt 12 dkg
cukor 2 ek
víz 1 teáskanál
fenyőmag 2 ek
eper 20 dkg
cukor 3 ek