Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres morzsasüti

Epres morzsasüti
Epres morzsasüti
85 perc / előkészület: 35 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy magazinban találtam ezt a receptet, kis módosítással készítettem. Finom, puha a tésztája, a teteje kicsit ropogós. Biztos vagyok benne, hogy más gyümölccsel is fogom még készíteni. Kb. 12 nagyobb szelet lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

Morzsához:

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg liszt

Töltelékhez:

  • 35 dkg eper
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 ek liszt

Tésztához:

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kk sütőpor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A morzsához a margarint megolvasztjuk, és a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük csak, míg morzsalékos tésztát nem kapunk. Hűtőbe tesszük.

  2. Az epret megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, ha nagyobbak a gyümölcsök, felszeleteljük, (én csak félbevágtam, mert elég apró volt), és a barna cukorral, majd a liszttel óvatosan összeforgatjuk.
  3. A tésztához a margarint a cukrokkal, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk.

  4. Szép lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
  5. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
  6. Az epres tölteléket elosztjuk a tészta tetején, majd rászórjuk a morzsát
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig hőlégkeveréssel sütjük.
  8. Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x34 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 266
elküldve: 14
receptkönyvben: 249
elkészítve: 21/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres kocka, morzsás süti eperrel, epres szelet morzsa tetővel

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyöngyi Bt.
Gyöngyi Bt. Sat, 2018-09-01 14:26

Évek óta nagy kedvenc ez a süti! Sokféle gyümölccsel elkészítettem már, a legújabb kedvenc a körtés-áfonyás. A töltelékhez viszont csak egy vaníliás cukrot teszek. Köszi a receptet!

pidlacsek
pidlacsek Thu, 2018-05-17 20:47

Ennyi év távlatából is isteni ez a süti!!! Minden évben előkerül az eperszezonban. Köszönöm a receptet!!!

Yuyika
Yuyika Wed, 2013-08-14 18:35

Pont idén nyáron kaptam meg ezt a receptet egy ismerősömtől, grammra ugyanez, annyi kis különbséggel, hogy a tésztába nem vaníliás cukrot, hanem vanília aromát teszek. Egyszerűen zseniális sütemény, imádom! Egyszer kipróbáltam úgy, hogy eper helyett almát reszeltem le és kevertem össze cukorral, a morzsába pedig fahéjat kevertem, így sem rossz, de hát azért eperrel az igazi! :) Úgy megörültem mikor tegnap este megtaláltam itt, hogy el is mentettem rögtön! :)

sütipofa
sütipofa Sun, 2013-07-07 23:04

Nagyon finom ez a morzsás süti, nem csak a képen mutatós. Viszont legközelebb az eperhez csak fele vagy még kevesebb cukrot adok hozzá, mert nekem így eléggé édes volt. Köszi a receptet!

csiliom
csiliom Wed, 2013-06-19 10:55

Elkészítettem és nagyon-nagyon finom lett!!!! :)) Köszönöm a receptet!

kataleia
Eris / kataleia Mon, 2013-06-03 13:00

Elkészítettem egy kis módosítással, a gyümölcshöz csak fele cukrot adtam hozzá, mivel nem volt több itthon, de ez nagy szerencse, mert az én ízlésemnek az már túl édes lett volna. Így viszont nagyszerű! Köszi a receptet! :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-05-27 17:49

Egyszerű, gyors és finom ez a süti. Rebarbarával szoktam hasonlót készíteni, de eperrel biztosan még finomabb. Megy a szavazat. Piroska

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2013-05-27 21:58

Köszönöm szépen kedves Piroska. A rebarbara még olyan picike a kertben, idén ültettük, hogy talán jövőre lehet belőle süti és egyéb finomság, de már nagyon várom, hogy kipróbálhassam.
Szép estét kívánok! Andi