Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres Muffin

Epres Muffin
Epres Muffin
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legjobb barátnőmnek készítettem el a 18. születésnapjára, a férfi csoport egy kissé furcsán nézett rá, de amikor megkóstolták, már ők is csak dícsérni tudták. Nem mellesleg mindenki elkérte tőlem a receptet, úgyhogy tuti siker volt.

hozzávalók / 12 adag

A muffinhoz

Az epres tejszínhabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, és egy 12 formás muffinsütőt kibélelünk papírkosarakkal.
  2. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat is.
  3. Belekeverjük az eperszörpöt, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk.
  4. A tészta felével félig megtöltjük a papírkosarakat, majd egy-egy csokikockát a tésztára teszünk. A maradék tésztát elosztjuk úgy, hogy befedje a csokidarabokat.
  5. Készre sütjük, majd 10 percig formában, utána sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A tejszínt elkezdjük felverni, hozzáadjuk a cukrot, majd a habfixálón leírt időben hozzáadjuk azt is, és ugyanebben az időben a szörpöt és az ételfestéket is.
  7. A habot habzsákba tesszük, és lehetőleg csillagnyomóval a muffinokra tornyozzuk. (Ha nincsen habzsák, kanállal is meg lehet oldani.)
  8. A tetejét cukorgyöngyökkel vagy bármi egyébbel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 639
elküldve: 16
receptkönyvben: 547
elkészítve: 6/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epermuffin, epres-csokis muffin, epres sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Blingi
Blingi Sat, 2012-02-11 14:13

Amúgy a tésztát ha szivecskés nagy formába berakom, akkor ugyan ilyen szépen megdagad?

timcsiikee
timcsiikee / timcsiikee Sun, 2011-11-20 10:49

Nagyon jó a tésztája! Nagyon tetszik. A tészta könnyen kezelhető meg osztható sima kanállal is. Én konzerv epret vettem és 1-1 darabot tettem bele, meg mindegyik mellé 1-1 fél kocka fehércsokit :) és a végeredmény nagyon szép, mert a muffin formásra sül meg, és rajta a hab. Igazi kis hercegnős tortácskának lehetne így nézni :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-06-07 18:08

Olyan szép mint egy rózsa!

livedli
livedli Sat, 2011-03-26 14:01

Én a málnát jobban szeretem, ezért azzal fogom elkészíteni! Szerintem variálni lehet. Csodálatos! Gratulálok! :)

326
vaj 150 g
porcukor 150 g
finomliszt 190 g
tojás 3 db
sütőpor 3 tk
eperszörp 20 ml
csokoládé 10 dkg
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
cukor 1 ek
eperszörp 20 ml
ételfesték 2 kávéskanál
cukorgyöngy 1 ek