Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres muffin citromos habkrémmel

Epres muffin citromos habkrémmel
Epres muffin citromos habkrémmel
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre itt az eperszezon, lehet csinálni epres muffint.

hozzávalók / 9 adag

muffin

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokon. A lágy vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a tejet.
  2. Hozzáreszeljük a citrom héját, keverjük simára a tésztát. Óvatosan hozzákeverjük a darabolt epret.
  3. Kibéleljük 18 papírkapszlival a két muffin formát. 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A porcukrot krémesre keverjük a vajjal, hozzáreszeljük a citrom héját, pár csepp citromot hozzáadunk, majd elkeverjük mascarponéval.
  5. A kihűlt muffinokra habzsákból nyomunk citromos krémet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 229
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita

Mióta szakács: 2014.10.27.
13 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromkrémes epres muffin, citromos krémmel töltött epres muffin, citromos mascarponekrémes epres muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

502
vaj 12 dkg
cukor 16 dkg
tojás 4 db
finomliszt 40 dkg
sütőpor 2 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
eper 50 dkg
tej 3 dl
porcukor 5 dkg
vaj 8 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
mascarpone 5 dkg
citromlé 5 csepp