Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres muffin Évi néni konyhájából

Epres muffin Évi néni konyhájából
Epres muffin Évi néni konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt rendelt a gyerekem ebéd utáni desszertnek.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához:

  • 100 g lágy vaj
  • 200 ml kókusztej
  • 100 g nádcukor
  • 250 g liszt
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet szódabikarbóna

Tölteni:

  • 6 nagy szem eper
  • házi vaníliás porcukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az tészta összes hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, és robotgéppel homogénre keverjük, muffin formákba töltjük (12 db lesz belőle).
  2. Az epret feldaraboljuk, vaníliás porcukorba hempergetjük, a tésztába dugdossuk.
  3. 160 fokon hőlégkeverésen 30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 167
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

muffin eperrel, eperrel töltött muffin, eper belsejű muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!