Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres muffin Glaser konyhájából

Epres muffin Glaser konyhájából
Epres muffin Glaser konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A muffink nagyon kevés cukorral készülnek. Az édességük a gyümölcsnek köszönhető, ezért ha az eper nem elég édes, édesítsük cukorral.

hozzávalók / 6 adag

  • 200 g eper
  • 2 ek eperlekvár
  • 2 tojás
  • 80 ml olaj
  • 250 g joghurt
  • 250 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • ¼ tk szódabikarbóna
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret a lekvárral pürésítjük. A pürét elkeverjük az olajjal, joghurttal és tojásokkal.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a vaníliás cukorral, majd az epres masszához keverjük.
  3. A muffin tepsi 12 mélyedését kibéleljük a muffin papírral, majd a masszát a belekanalazzuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20- 25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 058
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epermuffin, eperpürés muffin, eperlekváros muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!