Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres muffin krémcsúccsal

Epres muffin krémcsúccsal
Epres muffin krémcsúccsal
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Falatnyi kis nyalánkságok, Vrábel Krisztina receptje alapján.
Kezdő konyhatündéreknek is bátran ajánlom, mert elronthatatlan, a végeredmény viszont nagyon mutatós és finom, így garantáltan sok elismerést lehet vele besöpörni! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Megjegyzés:
Én jobban szeretem a kisebb muffinokat, de természetesen készülhet a hagyományos méretben is, úgy 9 darab lesz belőle.
Ha nem szilikonos formát használunk, akkor vajjal alaposan kenjük ki a mélyedéseket. A kisült muffinokat csinos kis papírkapszlikba is áttehetjük tálalás előtt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat kb. 30 perccel használat előtt vegyük ki a hűtőből, hogy puha legyen.
  2. Vágjuk az epret apró kis darabokra.
  3. Egy közepes tálban keverjük habosra a lágy vajat, a cukrot és a vanília rúd magocskáit egy kanál segítségével.
  4. Üssük hozzá a tojásokat, szitáljuk rá a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Reszeljük bele a citrom héját, majd keverjük a kanállal sima tésztává.
  6. Öntsük hozzá a feldarabolt epret, és keverjük jól el benne.
  7. Melegítsük elő a sütőt.
  8. Tegyük a sütő rácsára a szilikonos minimuffin sütőformát, és 1-1 kanálnyi tésztát tegyünk a horpadásokba. Rács segítségével tegyük a formát a sütőbe. 20-25 perc alatt süssük aranybarnára a muffinokat.
  9. Közben a citromkrémhez kanállal keverjük habosra a porcukrot a lágy vajjal. Reszeljük rá a citromhéjat, csepegtessük hozzá a citromlevet, majd adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük jól ki. Töltsük csillagcsőrű kinyomóba, és ízlésesen nyomjunk a krémből a kihűlt muffinokra.
  10. Díszítésként minden kis krémcsúcsra csücsültessünk apró eperdarabkákat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 028
elküldve: 5
receptkönyvben: 157
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes epres muffin, krémes tetejű muffin eperrel, citromkrémes muffin

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

660
eper 25 dkg
finomliszt 20 dkg
cukor 8 dkg
vanília 1 db
vaj 6 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 teáskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 8 dkg
porcukor 5 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 2 kk
mascarpone 4 dkg
eper 10 dkg