Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres palacsinta (reform)

Epres palacsinta (reform)
Epres palacsinta (reform)
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Méltán nevezhető a világ legegészségesebb palacsintájának. A zabkorpa rengeteg rostot tartalmaz, olajat nem kell használni a sütéshez, és cukor sincs a palacsintában. Ráadásul sok édesítőszer (vagy méz) se kell bele, hiszen az érett eper elég édes.
Ebből aztán bármennyit megehetünk bűntudat nélkül!

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Csakis eperszezonban. Akkor lesz finom íze...:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabkorpához hozzáadjuk az ásványvizet, a tojást, az édesítőszert, a citromhéjat és a csipetnyi sót. Jól összekeverjük.
  2. Az epret kis tálkában villával összetörjük. (érdemes érettebből csinálni)
  3. Hozzáadjuk az epret a masszához, és összedolgozzuk.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 120°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 651
elküldve: 4
receptkönyvben: 446
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárgatulipán

Mióta szakács: 2011.05.08.
37 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

a világ legegészségesebb palacsintája, eperpalacsinta, epres tésztájú palacsinta

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Sun, 2014-05-25 09:06

Kérdésemre a válasz: kivitelezhető! :D
Kisebb változtatásokkal tegnap elkészítettem: a citromot kihagytam belőle, sima vízzel (kb. 1 dl) és darált zabpehellyel készítettem, és kevés sütőport is tettem bele (kb. 1 kk-nyit). Folyékony édesítővel és vaníliaaromával ízesítettem. Evőkanálnyi adagokban sütöttem ki. Szóval epres amerikai palacsinta lett belőle! :D Édesítővel és vaníliaaromával elkevert natúr joghurttal ettem.
Nagyon finom! Köszönöm az ötletet!

Wekerle
Wekerle Mon, 2012-04-16 08:53

Csak halkan jegyzem meg, hogy csak azt lehet palacsintának nevezni, ami palacsintasütőben, átfordítással készül. Ami tepsiben készül az nem palacsinta, hanem prósza.

eseme
szabó emese / eseme Tue, 2011-06-07 15:22

Szia Sárgatulipán. Azt szeretném kérdezni, hogy búza korpából is meglehet csinálni ezt a sütit?
Nekem per pillant ez van itthon,és már nagyon szeretném megkóstolni ezt a finomságot.

credit
credit Mon, 2011-05-16 20:24

Nagyon klassz! Pont fogyózom és már vágyom egy kis gyümis édességre.

251
zabkorpa 40 g
tojás 1 db
ásványvíz 0.8 dl
méz 1 teáskanál
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
eper 20 dkg