Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres pálinka

Epres pálinka
Epres pálinka
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve a neten találtam a receptet. Érdemes volt kipróbálni, nagyon finom. Én csökkentettem a cukor mennyiségét, mert nagyon likőrös volt, de így is nagyon itatja magát. :)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Érdemes más bogyós gyümölccsel is kipróbálni.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimosunk kettő, 2 literes befőttes üveget. Megtisztítjuk az epret, és átmossuk. Lecsepegtetjük, majd szétosztjuk az üvegekbe.
  2. A cukrot  3-4 dl pálinkával felmelegítjük A cukornak el kell olvadni, de ne forraljuk fel.
  3. Összekeverjük a maradék pálinkával.
  4. Az eperre öntjük.
  5. Lefedjük alufóliával, és a hűtőbe tetsszük.
  6. 2 hónapon keresztül hetente kétszer megrázogatjuk.
  7. Ha letelt a két hónap, apró lyukú szűrőn leszűrjük, és üvegekbe töltjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 206
elküldve: 1
receptkönyvben: 124
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

MrsSame

Mióta szakács: 2011.12.06.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi ízesítésű epres pálinka, eperlikőr házi pálinkából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Takika777
Takika777 Mon, 2013-08-19 17:34

Elnézést, de olyan ország nincs, hogy horvátba. Gondolom, hogy Horvátországba mentek.

Régen volt egy vicc, melyben az egyik ember dicsekszik, hogy olaszba utazik, a másik mi németbe, erre a harmadik mi pedig a francba. Hát ennyit a horvátba használatáról.

niki371
Niki. / niki371 Wed, 2012-06-06 17:35

Szia!

Ma neki álltam elkészíteni, de mivel annyira nem volt édes az eper sajnos (mondhatnám, hogy nagyon piros, de savanykás) így egy kicsit több cukrot raktam hozzá... Már az eper sem az igazi! Anti-alkoholista vagyok, a pia szagát is utáltam, de lehet hogy ebbe beleszeretek majd! Szeptemberben megyünk horvátba a nagy családdal nyaralni, arra készítem meglepetésként :)

379
pálinka 10 dl
eper 1 kg
cukor 50 dkg