Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres panna cotta eperpürével

Epres panna cotta eperpürével
Epres panna cotta eperpürével
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert. Eper helyett elkészíthetjük málnával is.

hozzávalók / 4 adag

A panna cottához:

Az eperpüréhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Az epret megmossuk, durvára vágjuk, botmixerrel pürésítjük.
  2. A tejszínt a cukorral és a kikapart vanília magokkal felfőzzük. Levesszük a tűzről, és felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint, majd apránként hozzákeverjük a pürésített epret.
  3. A panna cotta masszát 4 hideg vízzel kiöblített formába töltjük, lefedve kb. 4 órára betesszük a hűtőbe.
  4. Az eperpüréhez az epret megmossuk, tisztítjuk, durvára vágjuk. Hozzáadjuk a citromlevet és a porcukrot, botmixerrel pürésítjük.
  5. A panna cottát tányérokra borítjuk, és az eperpürével tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 508
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

panna cotta eperből, duplán epres olasz desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

357
eper 250 g
lapzselatin 5 db
habtejszín 300 ml
vanília 0.5 db
cukor 80 g
eper 250 g
porcukor 2 ek
citromlé 1 ek