Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres panna-cotta torta

Epres panna-cotta torta
Epres panna-cotta torta
47 perc / előkészület: 20 perc főzés: 7 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Viszonylag hosszú kihagyás után készítettem el ezt a több receptből "összevadászott" tortát a húgom születésnapjára. Mentségemre szóljon, igazoltan voltam távol a konyhától, ugyanis idő közben megszületett a kisfiam, akivel naphosszat nem tudok betelni, így sokszor az egyszerű konyhai műveletekre sem marad idő, nem hogy a kreatívabb részére, illetve a receptek feltöltésére. Szóval, nekem ezért is fontos ez a recept... Egy új fejezet kezdődött az életemben, de egészen biztos, hogy ebben a fejezetben is szerepet fog kapni a sütés-főzés. :-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Aki könnyű, gyümölcsös ízélményre vágyik, annak ízleni fog. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 28 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, majd beszórjuk morzsával.
  2. A kókuszreszeléket lassú tűzön megpirítjuk, ügyelve arra, hogy meg ne égjen (amikor már kellemesen illatozik, lekapcsoljuk alatta a gázt, és átrakjuk egy üveg vagy porcelán edénybe).
  3. A puha vajat összedolgozzuk a 10 dkg cukorral, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd beleforgatjuk a liszt, sütőpor és pirított kókuszreszelék keverékét, és hozzáadjuk az 5 evőkanál tejet.
  4. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tortaformában, és 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  5. Ha kész a tésztánk kihűtjük, közben elkészítjük a krémet.
  6. 400 ml tejszínt 5 dkg cukorral (ízlés szerint emelhető ez a mennyiség), a 2 csomag Bourbon vaníliás cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, és a forrást követően 5 percig még főzzük.
  7. Valamelyest kihűtjük, csomómentesen belekeverjük a zselatint, hozzáadjuk a tejfölt.
  8. A maradék 200 ml tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinos masszához keverjük úgy, hogy egynemű legyen.
  9. A tortalapra rásimítjuk a krém felét (ekkor a karima még körülöleli a lapot), megszórjuk friss, apró darabokra vágott eperrel, és erre ráhalmozzuk, és elegyengetjük a krém második felét.
  10. Minimum 4 órára a hűtőbe tesszük, ezt követően távolítható el a tortaformáról a karima (ha szükséges vagy jónak látjuk, vágjuk körbe a torta szélét, ezzel is segítve a leválasztást a karimáról).
  11. Tejszínhabbal, eperrel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 349
elküldve: 4
receptkönyvben: 128
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Sió receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres tejszínes torta, tejszínes torta eperrel, vaníliás tejszínes epertorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-03-21 14:26

Kedves Csibedina!

Gratulálok a kisfiadhoz! :)
Nagyok sok boldogságot, egészséget kívánok Nektek! :)

Csoda ez a torta, a pici fiad nézegetése közben tényleg szuper, ahogy elkészítetted. :)

Aztán majd jönnek a többi receptek,....most a pici fiad a legfontosabb .:D
Éva-Anyóca

Csibedina
Csibedina / Csibedina Thu, 2013-03-21 18:01

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat!
Szép napokat:
Edina és Marci :)

petra
Petra / petra Thu, 2013-03-21 13:21

Kedves Csibedina!
A NoSalty csapata nevében gratulálok a kicsi fiúhoz. Sok boldogságot és örömöt kívánunk nektek! Nem semmi, hogy egy bébi mellett sikerült egy ilyen gyönyörűséges tortát készítened:-). Le a kalappal.
Üdv,
Petra

Csibedina
Csibedina / Csibedina Thu, 2013-03-21 18:02

Kedves Petra,
Nagyon köszönjük a gratulációt és az elismerő szavakat :)
Minden jót nektek, üdv:
Edina&Marci

Redy28
Redy / Redy28 Wed, 2013-03-20 22:38

Én is gratulálok a kisfiadhoz, jó egészséget, sok örömöt kívánok Nektek és ilyen finomságokat is hozzá, mint ez a csodás torta.
ü
Edit

bakfitty
bakfitty Wed, 2013-03-20 21:03

Szia Csibedina! Gratulálok a kicsi fiatokhoz! Legyen benne sok örömötök! És készíts további sok finomságot, mostmár neki is! :-)

728
sütőpor 1 tk
finomliszt 18 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
tojás 3 db
cukor 10 dkg
vaj 12 dkg
tej 5 ek
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
eper 60 dkg
vanília 1 db
tejföl 300 g
habtejszín 600 ml
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 25 g