Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres pavlova torta Niki konyhájából

Epres pavlova torta Niki konyhájából
Epres pavlova torta Niki konyhájából
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor elkezdődik az eperszezon, már tudom, hogy végre itt a nyár, és igyekszem minél többféleképpen hasznosítani ezt a finom gyümölcsöt. Mindig keresem az olyan recepteket, amik első olvasásra megfognak valamiért, majd igyekszem saját magam tökéletesíteni az arányokat benne. Ez a recept azért is ragadott magával, mert a ropogós habcsók, a könnyű tejszínhab és az édes eper tökéletes hármast alkot, krémes, habos, finom, könnyű, de mégsem túl édes. Igazi nyári desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, csak a fehérjére lesz szükségünk, amit kemény habbá verünk. Apránként hozzáadjuk a cukrot, és tovább keverjük, hogy a cukor kellőképpen feloldódjon. A legvégén lassan hozzáadjuk az ecetet és a keményítőt.
  2. Egy tepsibe alufóliát teszünk, amit meg is olajozunk, erre halmozzuk a habot minél magasabban, hiszen sütés közben még terülni fog. Előmelegített sütőbe (kb. 150 fokra) tesszük, majd lejjebb vesszük a sütési hőfokot, és nagyon alacsony hőmérsékleten (100 fok) sütjük 1 és negyed óráig. A habcsókot inkább szárítjuk, mint sütjük, hogy kívülről ropogós, belül pedig szivacsszerű legyen. Résnyire nyitjuk a sütőajtót, és így hagyjuk lassan kihűlni, kb. 2-2,5 órán keresztül.
  3. Ha a habcsók kihűlt, tálalás előtt keményre verjük az előtte jól behűtött tejszínhabot, és a habcsók tetejére halmozzuk. Ízlés szerint, de lehetőleg bőségesen megpakoljuk eperrel.
  • sütési hőfok: 100°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 943
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

N.Niki

Mióta szakács: 2019.04.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pavlova

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

394
tojásfehérje 5 db
cukor 20 dkg
étkezési keményítő 5 g
ecet 5 ml
habtejszín 200 ml
eper 30 dkg