Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres piskóta

Epres piskóta
Epres piskóta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokkal kevesebb munka, mint a gyümölcstorta, mégis legalább olyan finom. Nem túl édes, de fokozható porcukorral, pudinggal.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk (a gépi habverővel), fokozatosan hozzáadjuk a sárgákat és a sütőporral elkevert lisztet. Fontos a fokozatosság!
  2. 28 centis csatos tortasütőt kibéleljük sütőpapírral és a tésztát beleöntjük.
  3. Beleszorjuk (szabálytalanul) a felezett epreket.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon 25 percig sütjük, majd 10 percig még nem nyitjuk ki a sütőt.
  5. Porcorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 28 cm cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 54 702
elküldve: 8
receptkönyvben: 445
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Cseke Márti

Mióta szakács: 2010.05.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskóta eperrel

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csokolade
Csokoládé / Csokolade Mon, 2012-04-23 01:38

Nekem csak legkevereses sutom van, felulrol jon a ho, igy kizarasos alapon abban csinaltam.
Az ilyen tipusu sutoknel vigyazni kell arra, hogy a teteje a sutiknek ne egjen meg, igy erdemes egy tetot rakni ra, ami szellozik (alufolia is jo). Mikor a teteje megsult egy szolid mozdulattal erdemes fejjelefele forditani a sutit es meg kicsit suttetni, hogy az alja is jol atsuljon, mivel onnan nemeri ho.
A suti a ketszeresere dagadt, es nagyon finom, habar egy cirka 1.5 oras szoszoles volt mire szep piskota-barna lett, betartottam a 160°C hofokot. ;) Azt hiszem legkevereses sutoknel erdemesebb 200°C kornyeken sutni a lefedeses modszerrel. (kenyeret pl 230°C-on sutok benne, piskotat eloszor probaltam ebben a sutoben.)
Eper helyett, szolo akadt a kezem ugyebe, azzal csinaltam, es nagyszeru ize lett!

kopaszgabi
kopaszgabi Sun, 2011-06-19 20:13

Mi most csináltuk meg a párommal. Nagyon jól sikerült az eper fent maradt a tetején, olyan mint a képen csak nekünk téglalap formájú. A piskóta is nagyon ízletes lett. Könnyű, nyári kis sütemény. Köszönjük a receptet!! :) Betty&Gábor

EszterHun
EszterHun Mon, 2011-06-13 21:21

Sziasztok!
Ma kipróbáltam eperrel. Egy kicsit tojásízű lett. Lehet, hogy kevés volt neki a 160 °C/25 perc? Még egy kicsit hagyom hűlni, de sztem ez nem lett az igazi.... :( Lehet, visszateszem még egy kicsit...
Üdv, Eszter

csekemarta
Cseke Márti / csekemarta Mon, 2011-06-20 11:34

Szia,hát igen,van olyan eset a piskótánál,hogy kicsit tojásszagú,azt hiszem létezik tojás nélküli piskóta is,azzal kellene kipróbálni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-01 21:01

Más gyümölccsel, pl. meggyel is elkészíthető? Próbálta már valaki, hogy úgy is (elég) finom-e? :)

Pasztorella
Pasztorella Wed, 2011-10-26 18:25

Szia! Én próbáltam már meggyet piskótatésztába tenni és ugyanolyan isteni lett mint az "igazi" meggyes pite, csak könnyebb a tésztája.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-07-02 07:59

Szia Kata!Én még nem próbáltam,de szerintem simán lehet.

tszandi
Szandi / tszandi Wed, 2010-05-26 20:03

Megcsináltam, Isteni lett. Alul-felül sütöttem de én 40 percig. Annyi "baj" lett, hogy az enyém nem olyan szép, mint a képen. Nem maradt fent a eper a tetején, mint lement a süti aljára. De majd legközelebb kicsit megforgatom lisztben.
Köszi a receptet :)

koktél
koktél / koktél Wed, 2010-05-26 13:40

Szia Tszandi, én pont most sütöm és alsó-felső sütésre van állítva a sütőm. Nem nagyon szoktam használni a légkeverést, ezzel a sütési móddal sütök gyakorlatilag mindent. Nekem így bevált.
Üdv, koktél

tszandi
Szandi / tszandi Wed, 2010-05-26 10:00

Szia. Imádom a piskotás recepteket és imádom az epret is :) Csak egy kérdés. Alul-felül sütés, vagy légkeverés?

csekemarta
Cseke Márti / csekemarta Wed, 2010-05-26 19:52

Szia,jogos a kérdés,de nekem hagyományos gázos sütőm van,abba készítettem,csak alulról kapja a hőt.Nem egy szerencsés szerkezet,csak kb. tudom a hőfokot belőni.Remélem azért tudtam segíteni.

240
tojás 5 db
finomliszt 5 púpozott ek
cukor 5 csapott ek
sütőpor 0.5 csomag
eper 15 dkg
porcukor 1 teáskanál