Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres piskóta vaníliás pudinggal

Epres piskóta vaníliás pudinggal
Epres piskóta vaníliás pudinggal
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom gyümölcsmániás... Eper a fő kedvenc, amit még nyáron szedtünk, és eltettük télire, mert gondoltuk, milyen jól fog így télen esni! Jól is tettük, mert isteni fincsi lett!:D Eper helyett persze elkészülhet más gyümölcsből is...

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A pudinghoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojássárgákat a cukorral jól elkeverjük, a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, a tojásfehérjét egy csipet sóval keményre felverjük, és 1/3-onként óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  3. Az eper levét is hozzákeverjük a tésztához, és "dobálhatunk" bele epret is.
  4. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és az előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kész kicsit hagyjuk kihűlni, majd rátesszük a maradék epret.
  5. A pudingot közben elkészítjük, és a készre sült piskótánkra öntjük. Hagyjuk megdermedni, és csak ezután szeleteljük fel!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 249
elküldve: 8
receptkönyvben: 97
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos szelet, epres kocka, pudingos piskóta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

460
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 0.5 ek
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 késhegynyi
1 csipet
eper 30 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
cukor 5 ek