Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres pite 2.

Epres pite 2.
Epres pite 2.
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már elég régóta kíváncsi voltam arra, hogy az óceán másik felén milyen pitéket is készítenek. Egy kis barangolás a világhálón, és találtam is egy receptet. Bár az eredeti recept az áfonyás pite volt, de mivel épp az eperszezonba lépünk, gondoltam, lecserélem az áfonyát eperre. Nem bántam meg. A család szerint is nagyon finom lett.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Akár tejszínhabbal is fogyasztható, de melegebb napokon vanília fagylalttal is tálalható.
A sütési idő csak irányadó. A tűpróba az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához összemorzsoljuk a lisztet, a sót és a margarint. A vizet apránként adagoljuk hozzá. Ha jól összegyúrtuk, két részre osztjuk, és az egyiket kinyújtjuk, és a kikent formába helyezzük.
  2. A gyümölcsöt megtisztítjuk, és feldaraboljuk (negyedeljük, nyolcadoljuk eper mérettől függően), meglocsoljuk a citromlével.
  3. A töltelékhez összekeverjük a cukrot, a lisztet és a fahéjat, majd óvatosan beleforgatjuk az epret.
  4. A gyümölcsöt a formába halmozzuk, és rádaraboljuk a margarint. Végül befedjük a másik kinyújtott lappal. Ha nem rácsozzuk mindenképpen vágjunk rá nyílást, hogy a gőz távozhasson.
  5. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 29 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 827
elküldve: 8
receptkönyvben: 353
elkészítve: 12/21
Facebookon megjelent: -

szakács

ivett1

Mióta szakács: 2011.04.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pite, epres süti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flava
flava Fri, 2014-06-13 02:37

Megsutottem , megeszer nemfogom. A tesztaja izetlen teljesen.

dincuska
dincuska Fri, 2013-03-08 13:16

Elkészítettem már eperrel, szilvával, cseresznyével, meggyel, de teljesen mindegy: ez a recept egyszerű és nagyszerű és minden gyümölccsel finom! :)

ivett1
ivett1 / ivett1 Wed, 2013-03-20 18:38

Egyetértek... (mindenféle hazaszólás nélkül) Több variácót próbáltam már én is; és szuper!... :))))

Szandra83
Szandra83 Mon, 2012-07-30 13:11

Szia!

tegnap ez volt a nasi és valami felséges!!!
Nagyon gyors, egyszerü és a kisfiam is tudott segíteni( amit nagyon élvezett :-D )

Biztos,hogy még jó párszor elkészítem!!
Köszi a receptet
Szandra

Kmanci
Kmanci / Kmanci Sun, 2012-05-27 17:22

Imádom ezt a receptet, már többször elkészítettem, és mindig nagy sikert aratott, nagyjából 10 perc alatt elfogy az egész. Most nem volt hozzá elég eper, így cseresznyével vegyesen készítem, de csináltam már meggyből is, úgy is nagyon finom volt.

ivett1
ivett1 / ivett1 Wed, 2012-05-30 14:55

Örülök, hogy ízlik. Nálunk is hasonló a helyzet. Igen érdemes más gyümölccsel is kipróbálni. Üdv!

377
finomliszt 2 bögre
1 teáskanál
margarin 12.5 dkg
víz 6 ek
cukor 135 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 0.5 bögre
fahéj 0.5 tk
eper 40 dkg
citromlé 1 ek
margarin 1 ek