Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-pudingos palacsintatorta

Epres-pudingos palacsintatorta
Epres-pudingos palacsintatorta
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem 17 palacsinta kellett hozzá, amit 3 tojásból készítettem.

Más gyümölccsel is készíthető, pl. ribizlivel, szederrel...

hozzávalók / 7 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

Ha fogyasztanék hozzá italt, az Fragolin lenne.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megsütjük a palacsintát. Néhány darabot vastagabbra süssünk, hogy legyen tartása majd a tortának.
  2. Megfőzzük a pudingot.
  3. Átmossuk az epret, a tölteléknek szánt részt félbe vagdaljuk, és pici cukorral pár percet pároljuk, a  többi epret félretesszük díszítéshez.
  4. Összeállítjuk a tortát: egy sor pudinggal kenve, egy sor eperrel kenve, egy üres lap. Így folytatjuk, míg el nem fogy a palacsintatészta.
  5. A tetejét eperrel díszítjük. Ha lett volna itthon tejszínhab, még azt is tettem volna rá.
  6. Hűtőbe tesszük, kb. 2 óra után gyönyörűen szeletelhető.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 468
elküldve: 8
receptkönyvben: 127
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lolacska

Mióta szakács: 2012.05.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres palacsinta, gyümölcsös palacsinta, pudingos palacsinta, rakott palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pborka
pborka / pborka Sun, 2014-04-13 20:22

A héten recept szerint elkészítettem palacsintatortának, igaz néhány diós-cukros réteget is közbeiktattam. Nagyon finom!
Maga a palacsinta recept is szuper, eddig némileg másképpen készítettem, de mostantól ez lesz A palacsinta alapreceptem! :)

292
tej 5 dl
tojás 3 db
finomliszt 15 dkg
cukor 2 ek
ásványvíz 2 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 1 ek
tej 5 dl
eper 20 dkg