Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres pudingos szelet

Epres pudingos szelet
Epres pudingos szelet
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos lassan vége az eperszezonnak, így próbálok minél több finomságot elkészíteni ebből a csodás gyümölcsből. A hétvégén ezt a finom, könnyed, krémes sütit sütöttem meg... mindenki nagyon szerette, és legjobb benne, hogy igazán gyorsan elkészül, mégis nagyon mutatós! :)

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Krém

Díszítés

ajánlat

Bátran variálható más idénygyümölccsel is, pl. barackkal vagy meggyel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat különválasztjuk, majd a fehérjét 1,5 ek cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját szintén 1,5 ek cukorral addig verjük, amíg szép világossárga színt nem kap.
  3. A két masszát óvatosan összevegyítjük, majd rászitáljuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Forgató mozdulatokkal, ügyelve arra, hogy a fehérjét ne törjük meg, alaposan összekeverjük, és előmelegített 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően megsült-e.
  5. Közben készítsük el a krémet. Ehhez az epret mossuk meg, és csöpögtessük le. Vágjuk tetszés szerinti darabokra.
  6. A pudingot főzzük meg, és édesítsük a két evőkanálnyi cukorral.
  7. A tejszínhabot verjük keményre, majd a két krémet keverjük össze robotgéppel, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a zselatinfixet. Ezután az epret is forgassuk hozzá.
  8. A kihűlt tésztát töltsük meg az epres krémmel. Ez két módon történhet, ha kicsi tepsiben sütöttük, és a piskóta kellően megnőtt, akkor vágjuk ketté, és tegyük bele a krémet.
  9. Amennyiben nagyobb tepsiben sütöttük, és nem lett elég vastag a tészta, akkor függőlegesen vágjuk el, kenjük meg a krémmel, és borítsuk rá a tészta másik felét.
  10. A díszítéshez olvasszuk fel a csokoládét (én mikróban tettem ezt, félpercenként megkeverve), és csorgassuk a süti tetejére. Csinálhatunk rá rácsot, vagy tetszés szerinti mintázatot.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 360
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pudingos epres süti, tejszínízű pudingos epres, pudingkrémes epres piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

211
tojás 3 db
cukor 3 csapott ek
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 1 kk
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
habtejszín 250 ml
cukor 4 dkg
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
zselatinfix 1 csomag
eper 30 dkg
fehér csokoládé 5 dkg