Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres Raffaello torta Dinkuci konyhájából

Epres Raffaello torta Dinkuci konyhájából
Epres Raffaello torta Dinkuci konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a lányom cukrász, sok sütögetés van itthon. Szeretünk mindig valami újat kipróbálni/megkóstolni. Ezt a tortát mi találtuk ki, nem túl bonyolult, de az íze az isteni finom! A kókuszért ráadásul az egész család odavan..:))

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájára itt most nem lesz szükség. A fehérjét felverjük robotgéppel, még mielőtt teljesen kemény lenne, beletesszük a cukrot, és addig verjük, míg a cukor el nem olvad, és kemény habot nem kapunk.
  2. Beletesszük a lisztet, majd a sütőport. Fakanállal óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk az ételfestéket, majd ha már szép piros, akkor zsírpapírral kibélelt tortaformába tesszük.
  3. Hőlégkeverésen 170-180 fokon sütjük kb. 20-25 percig. (Tűpróba)
  4. A tejet feltesszük a gázra, hozzá adjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  5. Amint kihűlt a besamel, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot. Kihabosítjuk a vajjal, majd hozzáadjuk az összetört raffaellót, kókuszreszeléket.
  6. A lapot 3 fele vágjuk, majd betöltjük a tortát. A lapra kenjük a krémet, azt megszórjuk kockákra vágott eperrel. Majd ezt megismételjük a következő réteggel is. A tetejét és a külsejét is ezzel a krémmel vonjuk be.
  7. A tetejére zselatint készítünk, azt is megszínezzük ételfestékkel, majd megcsurgatjuk vele a tortát. Az epreket félbevágjuk, és a zselatinra tesszük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 263
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dinkuci

Mióta szakács: 2019.04.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

piros kókuszkrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

464
tojásfehérje 8 db
cukor 8 csapott ek
finomliszt 8 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
ételfesték 15 csepp
finomliszt 4 evőkanál
tej 4 dl
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
raffaello golyó 20 db
margarin 25 dkg
kókuszreszelék 5 dkg
eper 15 dkg
zselatin 2 teáskanál