Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres rebarbaraleves

Epres rebarbaraleves
Epres rebarbaraleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Illatos eper és imádnivaló rebarbara. Szerintem ennél több nem is kell.

Az utóbbi időben függő lettem, már ami a receptmagazinok vásárlását illeti. Ezt az íncsiklandó receptet a Blikk Nők 100 recept legújabb (2011/01) válogatásában találtam. (Mentalevél most nem került rá, majd legközelebb J).


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejszínhabbal nagyon-nagyon finom.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg az epret és a rebarbarát, majd mindkettőt daraboljuk fel. Főzzük fel a bort 350 ml vízzel, a cukorral és a citromhéjjal. Adjuk hozzá az epret és a rebarbarát is. Főzzük pár percig, majd vegyünk ki kb. 5 evőkanál rebarbarát, és tegyük félre.
  2. A maradékot főzzük puhára, majd pürésítsük. A keményítőt keverjük simára egy kevés hideg vízben, és adjuk a félretett rebarbarával együtt a leveshez.
  3. Folyamatosan kevergetve főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük le. Tálaljuk mentalevéllel díszítve. Tejszínhabot is kínálhatunk mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 993
elküldve: 3
receptkönyvben: 79
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilian

Mióta szakács: 2010.03.21.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

epres-rebarbarás krémleves, epres rebarbaraleves fehérborral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

327
eper 300 g
rebarbara 400 g
fehérbor 250 ml
víz 350 ml
cukor 150 g
citromhéj 1 teáskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
habtejszín 1 dl
menta 4 szál