Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-rebarbarás darázsfészek

Epres-rebarbarás darázsfészek
Epres-rebarbarás darázsfészek
72 perc / előkészület: 25 perc főzés: 7 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kelt tészta? Jöhet bármikor bármilyen mennyiségben! Most éppen töltve darázsfészekként egy gyümölcsös, eperrel és rebarbarával. Megint csak úgy mindent bele módon:-), de igazi ínyencséget sikerült alkotni.---> Szaftos, epres pihe-puha kalácsot.

Aki nem igazán rebarbara barát, hagyja ki, és pótolja 200 g eperrel.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Töltelék előkészítése: A rebarbarát hámozzuk meg, vágjuk 1 cm-es kockákra, az epreket is. Keverjük el őket a cukorral, a citrom héjával, és főzzük kb. 7-10 percig, amíg átpuhulnak és összeáll a gyümölcsös töltelék.
  2. A pudingport keverjük kevés vízzel csomómentesre, adjuk a masszához, főzzük még 1 percig. Vegyük le a kész eperkompótot a tűzhelyről, majd keverjük bele a babapiskótát. Hagyjuk kihűlni.
  3. Tészta: A kelt tésztához az élesztőt kevés, langyos tejben felfuttatjuk, a többi összetevőhöz adjuk, és egynemű, hólyagos tésztát gyúrunk.
  4. Kb. 60 perc után a megkelt tésztánkat  nyújtsuk ki kb. ujjnyi vastagra, töltsük meg a töltelékkel, és tekerjük fel, majd vágjunk kb. 2 cm-es karikákra, mintha kakaós csigát készítenénk. 
  5. Kivajazott tortaformába vagy tepsibe rakjuk egymás mellé a csigákat, de ne túl szorosan, mert eléggé megnőnek.
  6. Kelesszük még 30 percig a formában letakarva a tésztát, majd rakjuk be sülni.
  7. Az első 10 percre 120 fokra légkeveréssel, 10 perc után pedig felvéve a hőfokot 150 fokra, további 30 percre. (Gázsütő: 10 perc 140 fokon + 30 perc 180 fokon.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 947
elküldve: 2
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres-rebarbarás kelt tészta, epres-rebarbarás kelt csigák tortaformában sütve, kelt tésztacsigák epres-rebarbarás töltelékkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

338
finomliszt 400 g
cukor 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
vaj 50 g
friss élesztő 2.5 g
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 1 dl
tej 1 dl
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
eper 300 g
rebarbara 4 közepes szár
cukor 6 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
babapiskóta 50 g
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
porcukor 1 ek
mandulapehely 1 ek
vaj 1 ek