Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-rebarbarás-mandulás habos sütemény

Epres-rebarbarás-mandulás habos sütemény
Epres-rebarbarás-mandulás habos sütemény
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tímea sógornőm névnapjára készült ez a sütemény. A piacon nagyon olcsón lehetett kapni szép, magyar epret. Így eldőlt, hogy ezt a süteményt készítem el. Igazán finom ez a friss, tavaszi sütemény.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (A tejszín-víz keveréket lehet tejjel kiváltani, csak én a tejallergiás családtagok miatt készítem így.)
  2. Sütőpapíron -kevés lisztet alászórva- kinyújtjuk, majd átemeljük a tepsire. Elegyengetjük, megszurkáljuk.
  3. Ráterítjük a darált mandulát.
  4. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, a rebarbarát megpucoljuk, megmossuk. Az eperszemeket 2-3 részbe, a rebarbarát 1-2 centisekre vágjuk. Összekeverjük, és rátesszük a mandula rétegre.
  5. Előmelegített 190 fokos sütőbe tesszük, és 25 percet sütjük.
  6. Közben a tojásfehérjéket a kristálycukorral 5-6 perc alatt kemény, fényes habbá verjük.
  7. Rákenjük a sütőből kivett süteményre, és visszatoljuk a sütőbe, még kb. 15 percre, de a hőfokot levesszük 110-120 fokra. Ha szép világos drapp a teteje, kivesszük.
  8. Kicsit pihentetjük, és kockára vágva szeleteljük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 168
elküldve: 4
receptkönyvben: 57
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: tavasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rebarbarás sütemény habbal, habos-rebarbarás sütemény, tejmentes rebarbarás-epres süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márta66
márta66 Mon, 2016-05-23 10:01

Nagyon ígéretes recept, bár a mandula és idén sajnos az eper is "luxusnak" számít. A bekerülési költség tuti sokkal több annak akinek nincs sajtá mandulatermése és eper sem terem a kertjében :-( Azért egy kisebb adagot biztos fogok készíteni;-) Köszi a receptet!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2016-05-26 08:45

Kedves Márta66! Örülök, hogy tetszik a receptem! Sajnos az árak változnak, és bizony semmi sem olcsó! Remélem, ha elkészíted, akkor ízleni fog Nektek! Jó sütést, főzést kívánok! Szép napot! Üdvözlettel: Kinga

944
finomliszt 40 dkg
tojássárgája 8 db
sertészsír 10 dkg
cukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
citromhéj 1 ek
növényi habtejszín 80 ml
mandula 35 dkg
eper 75 dkg
rebarbara 50 dkg
tojásfehérje 8 db
cukor 40 dkg