Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-rebarbarás muffin

Epres-rebarbarás muffin
Epres-rebarbarás muffin
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az epret is imádjuk, a rebarbara pedig passzol hozzá, muffinban pedig nagyon jó, főleg kis tejszínhabbal...de az már túl sok lenne a jóból. :-) Bár, ahogy Geszti Péter énekli mostanában: "A sok a jóból rám férne már..."

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi. Öntünk hozzá egy kk édesítőszert. Amikor felforrt, elzárjuk a gázt.
  2. Az epret megmossuk, feldaraboljuk.
  3. Összekeverjük a hozzávalókat, majd belekeverjük az epret és a rebarbarát. Óvatosan összeforgatjuk.
  4. Muffinformába kanalazzuk, ebből nekem 15 db lett.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 049
elküldve: 2
receptkönyvben: 121
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres muffin rebarbarával, epres-rebarbarás sütemény

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jszabi
jszabi Sun, 2012-05-20 08:45

Nagyon ízlett,az első muffin amiből szívesen ettem többször is!
Köszi a receptet.

K.Gerda
K.Gerda Sat, 2011-12-31 09:31

ez nagyon finom :D egyszer csinált nekem egy ismerősöm a névnapomra :) é csak ajánlani tudom :)

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-05-14 19:17

Ja és még valami ! ilyenkor már lehet rebarbarát venni ??? Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-05-14 18:55

Kedves Norcy !Mikor tetted fel a mai 2 megjelent receptedet ??? Azért kérdem ,mert nekem már több mint egy hónapja nem jelenik meg a receptem. Lehet , hogy írni kéne nekik , mert megfeledkeztek rólam??? :)))) Üdv Edit

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-05-14 22:29

Kedveseim, felkerült egy új rész, ahol információkat olvashattok az oldal működéséről egy kicsit bővebben, illetve, hogy NEM IDŐRENDBEN kerülnek fel a receptek.
Görgessetek a lap legaljára és a zöld csíkban keressétek a GYIK feliratot (gyakran ismételt kérdések)
Puszi
Eszter

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-05-15 07:33

Kedves Eszter ! Elolvastam az infókat , de nem lettem okosabb ! Tudom, ez az Én hibám ! Még most sem értem / és nem vagyok vele egyedül / , hogy valakinek/kiknek 1 nap alatt 2 receptje is felkerül úgy , hogy közben minden nap kerül fel nekik recept, másnak meg 5 hét alatt sem megy fel semmi. Mindegy , nem is érdekes az egész !!! Megjegyzem , ha nekem raknának fel 1 nap 2 receptemet az sem tetszene:))))) Puszi Edit

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-05-15 08:44

Megértem, amit írsz Editkém, viszont amikor azt írják, hogy a receptek időrendi felkerülését "egyéb szerkesztési elvek felülírhatják", akkor pont azokra a dolgokra gondolnak, amiket nem kezdenek el egyenként elmagyarázni, mert felesleges. Valószínűleg oka van ennek is.
De amennyire látom, az utóbbi napokban meggyorsították a receptek felkerülését azzal, hogy megemelték a naponta felkerülő receptek számát. Ez azt jelenti, hogy akárhányszáz recept is várakozik a tiéddel együtt, ennek hatása logikusan majd néhány hét múlva kezd el érződni, mert nem kell majd annyit várni, hogy felkerüljön.
Puszi :-)

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-05-15 09:51

Drága Eszter ! Félre értés elkerülése érdekében szeretném megjegyezni , hogy senkivel semmi bajom nincs és nem haragból írom le a gondolataimat . Nem akarok se szakácsokat , se szerkesztőket / akiket nem írígylek a feladatuk miatt :)))) / megbántani !!! Nincs azzal semmi baj , hogy lassan mennek a receptek , mert ez azt jelenti , hogy nagyon sokan raknak fel ide recepteket, és ez jóóó !!! Azzal van baj , hogy / szerintem/ nem jó a szerkesztési elv , mert kivitelezhetetlen , hogy igazságos legyen :)) Ahhoz , hogy elkerüljék az ilyen helyzeteket maximalizálni kellene , hogy heti 2 receptnél ne tegyen fel többet egy , egy szakács. Így elkerülhető lenne ez a receptfeltorlódás . A napi receptfelkerülés növelésével kapcsolatban meg azt szeretném szerényen megjegyezni , hogy akinek reggel elsőnek felkerül a receptje annak délután már nincs kint a főoldalon . Vagy csak 8-at kéne felrakni egy nap, és azt is egyszerre , vagy megnövelni a főoldalon lévő receptek helyét , és aznap azokat egész nap lehessen látni ! De persze ez csak az én véleményem , észrevételem :))) Sokan írták ide , hogy ez nem verseny . Igaz , de akkor nem kéne rangsorolni , hogy legtöbbet nézett recept meg a legaktívabb szakács...stb stb ,mert rögtön versennyé formálja az egészet . Az ember már csak ilyen :))))))))))))))))))))) van aki bevallja , van aki nem:))) Remélem nem baj , hogy leírtam a gondolataimat . Türelmesen várom továbbra is , hogy megjelenjenek a receptjeim . ui: Nekem NE rakjatok ki 1 nap 2 receptemet , mert fellebbezek a HÁGAI NEMZETKÖZI BÍRÓSÁGON:))))))))))))))))))))))))))))))))Puszi Edit

norci79
Norci79 / norci79 Sat, 2011-05-14 22:18

Szia Laraed! Ezt a receptemet még nincs két hete, hogy feltettem, a rácbabot viszont már majdnem egy hónapja tettem fel. Még mindig van olyan receptem, amit április 10-e körül töltöttem fel. Üdv.: Nóri Ui.: Már lehet rebarbarát kapni. :-)

reguska
reguska Sat, 2011-05-14 18:37

Nagyon jól hangzik a recept, elmentve :) Jövő héten kipróbálom!
Üdv: Regi

norci79
Norci79 / norci79 Sat, 2011-05-14 22:16

Szia Reguska! Kíváncsi vagyok, hogy fog ízleni Neked, majd írd meg légyszíves! :-) Nóri

Pannna
Pannna Sat, 2011-05-14 18:18

 Hol lehet rebarbarát kapni? Én még nem találkoztam vele, bár lehet nem vagyok elég körültekintő :) A recept nagyon jól hangzik, legszívesebben most megsütném ;)

norci79
Norci79 / norci79 Sat, 2011-05-14 22:15

Szia Pannna! Én a Fény utcai piacon is szoktam venni illetve a 2. kerületben a Császár-Komjádi uszoda előtt szombatonként van piac és általában ott, mert hozzám az van közel. Remélem találsz Te is! :-) Üdv.: Nóri

672
finomliszt 25 dkg
cukor 5 ek
tojás 2 db
sütőpor 1 tk
napraforgó olaj 1 dl
habtejszín 2 dl
eper 15 dkg
rebarbara 3 közepes szár
tej 1 ek