Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-rebarbarás rétes

Epres-rebarbarás rétes
Epres-rebarbarás rétes
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első édes rétesem, a következőt megpróbálom házi rétestésztával készíteni.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen szép, ropogós volt a rétes, másnapra, amikor a fotó is készült, puhult a tészta, ahogy magába szívta a nedvességet, de összességében finom lett a végeredmény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd kettévágjuk, és a kicsumázott eprekkel megmossuk. Az epreket méretüktől függően kettévágjuk vagy negyedeljük. Félretesszük, és előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy konyharuhát benedvesítünk, kicsavarjuk, majd ráhelyezzük az első réteslapot, alaposan átkenjük vajjal, a másodikkal és a harmadikkal is ugyanígy járunk el.
  3. A negyedik réteslapot is egy kicsit átkenjük, és megszórjuk egy kis maréknyi búzadarával. A gyümölcsökhöz hozzákeverjük a nádcukrot, 2 evőkanál búzadarát, a sót és a fahéjat, majd a negyedik réteslap közepén, négyzetalakban eloszlatjuk.
  4. A rétes széleit behajtjuk, majd óvatosan, a konyharuha segítségével feltekerjük. A végeit behajtjuk. A tetejét átkenjük vajjal, illetve ha maradt a gyümölcsök edényében cukros cucc, azzal is átkenhetjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a rétest, addig sütjük, míg színt nem kap. (Nekem 15-20 perc volt.) Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 336
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pipőke

Mióta szakács: 2015.05.08.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rebarbarás rétes, epres rétes rebarbarával, rebarbarás-epres rétes gyorsan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sajtszósz
Sajtszósz / Sajtszósz Sun, 2018-06-03 15:21

Zseniális ötlet! Nem is értem, hogy miért nem szólt hozzá még senki.
Gluténérzékenység miatt sajnos nem tudtam az eredeti receptet elkészíteni, rizslappal és rizsdarával helyettesítettem az alapanyagokat.
Jelentem, isteni finom! A család visszatapsolta, gondolom, ez mindent elárul.
Köszönöm a receptet!

212
rebarbara 100 g
eper 250 g
réteslap 4 db
búzadara 3 evőkanál
nádcukor 3 ek
fahéj 1 csipet
1 csipet
vaj 30 g