Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres rebarbarás túrótórta

Epres rebarbarás túrótórta
Epres rebarbarás túrótórta
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rebarbarának most van a szezonja... Mivel a szomszédasszonytól kaptam egy öllel, a gyerekeim meg itt voltak hétvégén, gondoltam, valamit összeütök nekik. A rebarbara szereti az epret, mi meg szeretjük a finomságokat, így összeszedtem minden kreatív képességemet, és megleptem őket. Sikerült!!!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. 2 tojássárgáját kikeverünk 2 ek porcukorral, utána hozzáadunk 2 ek lisztet, fél zacskó sütőport, majd a tojások fehérjéből kemény habot verünk, ezt óvatosan belekeverjük a masszához. Kivajazott kilisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, rácsra borítjuk .
  2. A túrót összekeverjük a kis pohár tejföllel, ízlés szerint (4 ek) cukorral, a citrom reszelt héjával és 4-5 szem apróra vágott eperrel.
  3. A rebarbarát megpucoljuk, feldaraboljuk 3 cm-es darabokra, és annyi vízzel, ami ellepi, feltesszük főni. Beleteszünk 2 karika citromot és cukrot ízlés szerint (3 ek). Hamar megfő!
  4. A maradék epret elfelezzük.
  5. A tejszínhabból habot verünk, ízlés szerint cukrozzuk.
  6. A  tortengusst utasítás szerint elkészítjük. 
  7. A tejszínhab felét, a zselésítő felét valamint az elkészített túrókrémet összekeverjük, a maradék zselét a kihűlt rebarbarához keverjük.
  8. A piskótát beletesszük egy 26 cm-es kapcsos tortaformába. Az elfelezett eprekkel kirakjuk a szélét körbe, a túrókrémet beleöntjük, hogy az eprek csúcsát ellepje. Azután a rebarbarát a tetejére öntjük, majd a hűtőben jól kihűtjük. A kapcsos formát leválasztjuk, tányérra helyezzük, majd a tetejét eperrel, citromfűlevéllel és tejszínhabbal díszítjük! Jó étvágyat hozzá!;)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 928
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pecimaci

Mióta szakács: 2013.04.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrótorta rebarbarával és eperrel, epres túrótorta rebarbarával, rebarbarás túrótorta eperrel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Thu, 2013-06-06 15:28

Szia,

régóta keresek valamilyen finom, rebarbarás sütit, és azt hiszem, ez lesz az, amit ki is próbálok, és kóstolom meg íly módon a rebarbarát életemben először, mivel ebben több olyan összetevő is van, mint pl. a túró és eper, amik a kedvenceim, így ezt TUTI elkészítem!!! Köszi a receptet és persze a szavazatom a tiéd!

Andi

322
tojás 2 db
porcukor 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
eper 500 g
tehéntúró 500 g
tejföl 150 g
habtejszín 3 dl
cukor 1 ek
rebarbara 5 közepes szár
citrom 1 db
lapzselatin 8 db