Epres-ribizlis túrótorta gluténmentesen recept

Epres-ribizlis túrótorta gluténmentesen
Epres-ribizlis túrótorta gluténmentesen
95 perc / előkészület: 30 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam egy jó kis ribizlis túrótorta receptet ezen az oldalon (Köszi!), azt dolgoztam tovább. Gluténmentes tésztát kapott, és egy kis epret a tetejére.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A túrós krémhez

A gyümölcsös réteghez

ajánlat

Érdemes kimenni a piacra igazi házi túrót venni, és a fáradságot, hogy a krém összetevőit fokozatosan dolgozzuk össze, így fantasztikusan krémes tölteléket kapunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny, Sió receptverseny
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrótorta gluténmentesen, rizslisztes gyümölcstorta, túrókrémes gyümölcsös torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tojást, jól összegyúrjuk. Vajjal kikent piteformába tesszük a tésztát, kézzel szétnyomkodjuk vagy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, és a sütőformába helyezzük.

  2. Amíg a töltelék elkészül, a tésztát betesszük a hűtőbe.

  3. A töltelékhez kikeverjük a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vajat, a túrót és a tejfölt, végül a lisztet. Jól kikeverjük a túrós krémet, majd a tésztára öntjük, és előmelegített sütőben 160 C-on kb. 60-70 percig sütjük, amíg aranybarna színe nem lesz.

  4. Amikor kihűlt, rátesszük a megmosott gyümölcsöt, amiről felitattuk a vizet. Elkészítjük a tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint, és a torta tetejére öntjük. Fogyasztás előtt hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Ha áthűl, nagyon finom.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 321
elküldve: 3
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

glutenfree

Mióta szakács: 2013.04.02.
10 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

496