Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-ricottás egészséges süti

Epres-ricottás egészséges süti
Epres-ricottás egészséges süti
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt otthon eper és ricotta... ebből született ez a vidám, mosolygós tavaszi süti :)

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tejbe belecsepegtetjük a citromlevet és félretesszük pihenni, hogy egy kicsit összerántsa, joghurtszerűvé.
  2. Összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót.
  3. A citromhéjat ráreszeljük az erytritre, és jól összekeverjük őket.
  4. A 2 tojást lazán felverjük (nem habosra, csak éppen hogy), hozzáadjuk a citromhéjas erytritet, az olívaolajat (vagy más zsiradékot), a tejet és a vanília aromát.
  5. A száraz és nedves hozzávalókat összedolgozzuk - ez könnyebb lesz, ha a lisztet szép apránként szórjuk bele a tojásos masszába.
  6. Viszonylag sűrű tésztát kapunk. Ha nem így van, akkor még pár kanál lisztet szórjunk bele. Ha a lisztet nem akarja felvenni, akkor még folyadékot adjunk hozzá (inkább tejet, mint zsiradékot).
  7. 8-10 szem kivételével beleszórjuk a felszeletelt epret a már összeállt tésztába és párszor keverünk rajta.

Töltelék

  1. Elkészítjük a tölteléket: jól összekeverjük a ricottát, vaníliát és 3 kanál erytritet.
  2. A tészta felét beleöntjük a sütőformába.
  3. A formában levő tésztára egy hosszú csíkban rákanalazzuk a ricottás tölteléket.
  4. A ricottára tegyünk pár szem vagy pár szelet epret.
  5. Ezután öntsük a formába a maradék tésztát is. A tetejére díszítésként még tegyünk pár epret, illetve szórjuk meg egy kis erytrittel.

Sütés

  1. 220 fokra előmelegített sütőben kezdjük sütni.
  2. 4-5 perc után csökkentsük a hőmérsékletet kb. 180 fokra és süssük így 45 percig.
  3. Ellenőrizzük egy hústűvel vagy villával, hogy készen van-e. Ha nem ragad rá tészta, akkor készen van - egy kis ricotta természetesen okés. Remélhetőleg a tietek is olyan szépen meg fog emelkedni, mint az enyém.
  4. Ha ügyesek vagytok, egy mosolyt is kaptok, amikor felvágjátok a sütit. Kell ennél jobb napindító?
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 511
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mentesen kérem

Mióta szakács: 2014.11.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diétás epres süti, cukormentes epres-ricottás süti, töltött epres süti cukormentesen, epres süti teljes kiőrlésű lisztből, epres süti inzulin rezisztancia ellen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

223
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 1.75 bögre
szódabikarbóna 1 teáskanál
sütőpor 1.5 teáskanál
1 csipet
erythritol 120 g
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 2 db
tej 120 ml
citromlé 0.5 citromból nyert
vaníliaaroma 0.5 teáskanál
olívaolaj 100 ml
eper 250 g
ricotta 100 g
erythritol 3 ek
vaníliaaroma 0.5 teáskanál