Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-ricottás hamis tiramisu

Epres-ricottás hamis tiramisu
Epres-ricottás hamis tiramisu
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron nagyon szeretem az epermisukat, azonban nem volt itthon mascarpone. Így ricottával helyettesítve, egy kis átalakítással készült el a süti. Nagy sikere volt, pillanatok alatt elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

A krémhez

Piskóta áztatásához szükséges

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Krém

  1. 200 g epret leturmixolunk, és a ricottához adjuk. Ízlés szerint édesítjük vaníliás cukorral, illetve pár evőkanál porcukorral. (Jó ha kóstolgatjuk, mennyire legyen édes!)
  2. A habtejszínt felverjük, és a ricottás krémhez adjuk, simára eldolgozzuk.

Piskóta áztatása

  1. A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot elkeverjük benne.
  2. A piskótákat egyesével megforgatjuk a kihűlt tejben.

Rétegezés

  1. A beáztatott piskótákat egy tepsibe vagy jénai tálba fektetjük, kitöltve minden helyet. A maradék epret vékonyabb szeletekre vágjuk, és rászórjuk.
  2. A krémünk kb. felével befedjük, elsimítjuk. Következhet még egy réteg piskóta, megint eper, majd a krém maradéka.

Tetejére

  1. A kedvenc étcsokoládénkat lereszeljük, rászórjuk. Majd egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  • tepsi mérete: 25x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 154
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ritavagyok

Mióta szakács: 2012.05.27.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hamis tiramisu, ricottás tiramisu, epres hamis tiramisu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

387
ricotta 250 g
habtejszín 200 ml
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 4 ek
eper 500 g
tej 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
babapiskóta 200 g
étcsokoládé 20 g