Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres rolád

Epres rolád
Epres rolád
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon sok epret vettünk, így ami megmaradt, ez készült belőle.

hozzávalók / 5 adag

tészta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  2. 200 fokon 20-25 percet sütjük.
  3. Amikor megsült, kissé nedves konyharuhára borítjuk, és felcsavarjuk.

krém

  1. Az epret passzírozzuk-pépesítjük. A zselatint elkészítjük, és a pudingot megfőzzük az utasítás szerint a tejben, majd belekeverjük a cukrot és az epret.
  2. A margarint habosra keverjük, és kanalanként hozzákeverjük az epres pudingot és a felolvasztott zselatint.
  3. A krém nagyobb részét kenjük a tésztára, majd a szélére rakjunk félbevágott eperszeleteket, kenjük rá a megmaradt krémet, és óvatosan csavarjuk föl (a krém kissé lágy).
  4. Rakjuk hidegre pár órára, akár egy éjszakára.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 1 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos epres tekercs, piskótatekercs pudingos eperkrémmel, epres piskótarolád

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

544
tojás 7 db
cukor 7 ek
finomliszt 7 evőkanál
sütőpor 1 kávéskanál
tej 3 dl
epres pudingpor 1 tasak
cukor 5 ek
margarin 12.5 dkg
zselatin 2 dkg
eper 30 dkg