Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres sajttorta

Epres sajttorta
Epres sajttorta
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm szülinapjára készítettem a tortát, valami gyümölcsösre vágyott. Ezt a receptet egy régi kedves ismerősömtől kaptam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szerintem málnával is szuper lehet az íze.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és a kekszet kézzel összegyúrjuk. Ezt lisztezett, vajazott kerek tortaformába nyomkodjuk, és fél órára hűtőbe rakjuk.
  2. A 4 tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd beletesszük a natúr sajtkrémet, a vaníliás cukrot és a citrom levét, héját. Végül hozzáadjuk a réteslisztet, a feldarabolt epret és a 4 tojás felvert habját.
  3. Ezt a kekszalapra öntjük. Közepes lángon megsütjük. Eperrel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 771
elküldve: 1
receptkönyvben: 117
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémsajtos epertorta, sajttorta eperrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1234
vaj 10 dkg
keksz 25 dkg
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
krémsajt 50 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
rétesliszt 20 dkg
eper 20 dkg