Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres sajttorta muffin

Epres sajttorta muffin
Epres sajttorta muffin
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten böngészve találtam erre a mennyei receptre. Az eredeti angol nyelvű recept és további fotók az alábbi linken érhetők el: joansfoodwanderings.blogspot.hu.

hozzávalók / 4 adag

tészta

töltelék

fahéjas szórás

eperhez

  • 40 dkg eper (2 bögre apróra vágva)
Szólj hozzá!

elkészítés

Muffin tészta

  1. Szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót egy tálba, majd keverjük össze őket.
  2. Egy másik tálban keverjük a tejet, az olajat, a tojást és a cukrot.
  3. Majd a száraz hozzávalókat a tej keverékével óvatosan keverjük össze. Ne használjunk kézi mixert! A muffin tésztának kissé csomósnak kell lennie.

Krémsajt töltelék

  1. Verjük fel a tojást egy tálba, majd adjuk hozzá a krémsajtot, a cukrot és a vanília kivonatot. Keverjük simává.

Fahéjas szórás

  1. Szitáljuk a lisztet, a cukrot és a fahéjat egy tálba, majd adjuk hozzá a hideg vajat. A hozzávalókat keverjük össze egy villával, amíg a keverék úgy néz ki, mint a durva nedves homok.

Formába töltés

  1. A kibélelt muffin formáinkba először egy evőkanál a muffin tésztát teszünk.
  2. A tésztát megszórjuk pár apróra vágott eperrel.
  3. Az eperre tegyünk egy púpozott teáskanállal a krémsajt töltelékünkből.
  4. Ezt megszórjuk egy kevés fahéjas szórással.
  5. Erre ismét teszünk egy adag muffin tésztát. (Ha elég magas a muffin formánk, erre még tehetünk ismét epret, majd fahéjas szórást. Ha alacsonyabb a formánk, akkor inkább a tészta legyen az utolsó réteg.)
  6. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 233
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lia

Mióta szakács: 2011.10.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajttorta muffin, epres sajtkrémes muffin, sajtkrémmel töltött epres muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

791
finomliszt 2 bögre
sütőpor 2 teáskanál
0.5 teáskanál
tej 2 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
tojás 1 db
cukor 0.5 bögre
tojás 1 db
krémsajt 4 dkg
cukor 0.25 bögre
vanília kivonat 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
cukor 0.25 bögre
finomliszt 0.25 bögre
vaj 2 ek
eper 40 dkg