Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres sajttorta pohárban

Epres sajttorta pohárban
Epres sajttorta pohárban
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alábbi pohárdesszertből a sajttorta ízei köszönnek vissza, elkészítése viszont lényegesen egyszerűbb. Mutatós, könnyen és gyorsan összedobható finomság, ideális vendégváró.

hozzávalók / 2 adag

  • 4 db csokis zabkeksz
  • 15-20 dkg eper
  • fél narancs leve
  • 12,5 dkg krémsajt
  • 0,5 dl habtejszín
  • 3 púpos tk nyírfa porcukor
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszeket tiszta nylon zacskóba tesszük, a zacskó száját befogjuk, az egészet konyharuhába burkoljuk, és sodrófával vagy más, nehezebb alkalmatossággal összetörjük a kekszeket. (Nem fontos, hogy egyformán kis morzsákat kapjunk a végén, sőt.)
  2. A rusztikus kekszmorzsát elosztjuk két üvegpohár aljába.
  3. A sajtkrémhez kézi habverővel összedolgozzuk a hozzávalókat: a krémsajtot, a tejszínt, a porcukrot és a vaníliamagokat. (Ha szükséges, némi plusz tejszínnel lazíthatjuk.) A krémet a kekszmorzsa tetejére kanalazzuk.
  4. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és egyformán kis darabokra vágjuk, tálba tesszük, és ráfacsarjuk egy fél narancs levét. Szerencsés esetben néhány órán át áll a marinádban az eper, mielőtt a krémre merjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 31 031
elküldve: 23
receptkönyvben: 671
elkészítve: 38/46
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres cheesecake pohárban, epres-kekszes sajttorta, epres sajttorta desszert

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lolóka89
Lolóka89 Mon, 2013-11-04 22:24

Kedves Petra!

Nem tudom megállni, nézegetem a receptjeid, nagyon imádom őket, nem egyet el is készítettem. Még messze van a tavasz/nyár, eperszezon, de már most megkérdezném, hogy Mascarpone sajttal lehet e csinálni ezt az édességet? :)

Pinupswallow
Pinupswallow Tue, 2013-07-09 17:57

Kedves Petra!
Megihletett a recepted, és egy kis csavarral, trópusi hangulatban készítettem el. Eper helyett banánt és ananászt használtam, meg egy kevés kókusztejet. Párom imádta, és fel is vette fejben a "bármikor megenném" fejezetbe a receptjeink közé. :) Köszönöm az ötletet, rendkívül gyors és egyszerűen elkészíthető!

Passerotta
Passerotta Thu, 2013-05-23 12:53

Szia! Nagyon tetszik ez az egyszerű recept, van is itthon eprem, elkészítem. :-) Csupán egy kérdésem lenne: a habtejszínt nem kell felverni, mielőtt a többi hozzávalóhoz adom? Nem lesz nagyon folyékony a krém, ha nem verem fel a habtejszínt? Előre is köszönöm szépen válaszodat!

petra
Petra / petra Thu, 2013-05-23 13:14

szia Passerotta,
Nem, nem kell felverni a tejszínt, épphogy az a cél, hogy lazítsa a krémsajtot! Egyáltalán nem lesz folyós így:-).
Üdv
Petra