Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres semifreddo

Epres semifreddo
Epres semifreddo
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fagyigépet télre elraktam a legfelső polcra, megkívántunk valami hideget, ezt a régi receptemet készítettem el, ami eredetileg a "So kocht Südtirol" c. könyvből való.

 Semifreddo = Halbgefrorenes = félig fagyott, azaz nagyon finom, egy-kettő kész van, és nem kell fagyigép hozzá.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez a fagyi tényleg akkor a legfinomabb, ha csak "félig" fagyott, azaz kb. -10 fokos. Eper helyett készíthetjük málnából, sárgabarackból, szilvából stb.

Tálalás: a fagyit a celofánnal együtt egy hosszúkás tányérra kiborítjuk, a kívánt mennyiséget leszeljük, a többit visszacsomagoljuk a celofánba, és azonnal a fagyra tesszük. Ne tároljuk tovább 1 hétnél a fagyon (nálam még nem fordult elő).

Ha túl fagyos, pár percet várjunk vele a fogyasztás előtt, hogy felengedjen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb kenyérformát kibélelünk celofánnal.
  2. Az epret megmossuk, majd levágjuk a csutkáját, 4 darabba vágjuk, majd egy hosszú, keskeny tálba rakjuk őket.
  3. Az eperhez adjuk a cukrot, a citromlevet, a rumot, majd merülőmixerrel alaposan lemixereljük.
  4. Felverjük a hideg tejszínt kemény habbá.
  5. Óvatosan a tejszínhez keverjük az eperkrémet, majd az egészet beleöntjük a celofánnal kibélelt formába, a formát még celofánnal lefedjük, majd 3 órára a fagyra tesszük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 197
elküldve: 2
receptkönyvben: 284
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: fagyitorta, parfé, karamellfagyi, sorbet, vaníliafagyi, fagyikehely, házi fagyi

egyéb elnevezések

halbgefrorenes, félig fagyott eperfagyi, tejszínes eperfagyi

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kingaeniko
kingaeniko Tue, 2013-05-21 07:56

Miutan beraktuk a fagyasztoba, meg kell idonkent keverni, vagy csak hagyni megdermedni?

cafika
Cafika / cafika Tue, 2013-05-21 13:49

szia Kingaeniko, nem kell kevergetni, csak hagyni kell megdermedni. fogyasztas elòtt kb. 15-20 perccel (fugg hogy milyen meleg van) ki kell venni, hogy felengedjen egy picit. Nagyon finom!!!!!!!

hát nem is tudom...
hát nem is tudom... Tue, 2012-07-24 12:35

Szia Cafika!
El szeretném késziteni, de fagyigéppel, hogy krémes legyen... szerinted mennyi ideig rakjuk fagyigépbe?
Válaszodat elöre is köszönöm :)

cafika
Cafika / cafika Wed, 2012-07-25 13:40

szia !!
èn ezt a receptet fagyigèppel mèg nem kèszitettem, de pròbàld meg pl. 20 perc utàn, ha mèg nem megfelelò, akkor hagyd tovàbb benne.
szerintem krèmes lesz fagyigèpben is, lehethogy mèeg selymesebb is lesz, ha elkèszited ird le a vègeredmènyt mindenkèppen.
kellemes napot kivànok,
èvi

hát nem is tudom...
hát nem is tudom... Wed, 2012-07-25 20:14

Elkészült...valami fantasztikus lett :) 20 percig fagyigépben volt és aztán még kb 1 óráig mélyhűtőben(mert előtte csak kb 2 órát volt benn a tartály) Ajánlom mindenkinek finom, krémes... és igazi eperfagyi( nem olyan furi ízű mint a fagyisnál)
Nagyon köszönjük a receptet :))

cafika
Cafika / cafika Thu, 2012-07-26 13:29

nagyon òrùlòk, hogy izlett !!!! kòszi neked a bejegyzèst !!!
tovàbbi szèp napot,
:-) èvi

varadizsike
vzsike / varadizsike Fri, 2012-03-02 16:54

Megcsináltam mirelitből és nagyon finom lett! Cafika tudnál nekem esetleg segíteni, már van saját oldalam és van néhány receptem, amit megosztanék másokkal, de nem tudom hogyan lehet feltölteni. Köszönöm előre is! Szép napot!

cafika
Cafika / cafika Fri, 2012-03-02 19:43

szia Varadizsike,
:-) nagyon örülök hogy ízlett!!!
Receptet így tedd fel:
bejelentkezel, majd az oldal jobb felsö sarkában megjelenik a képed (a profilod), a neveddel, a tied "vzsike" szakács, majd a képed mellett menj rá a "saját oldalam"-ra, ezt kinyitva ismét tudsz választani az oldalról, hogy hova lépj tovább, itt az egérrel menj rá az utolsó (5.) halványzöld (azaz nem aktív) mezöre a "beküldés"-re, ekkor elöjön a mezü, aholva feltölthetsz egyszerre egy receptet, kitöltve minden mezöt, és feltöltve egy képet, ami FONTOS hogy fekvö legyen, és a képméret legyen 421x289. majd kitöltve az összes mezöt a végén a "mentés" gombbal küldöd el az egészet, majd egyidejüleg kapcs egy e-mailt is, amiben igazolják hogy beküldted a receptet, majd pár napon belül aktiválják, és felkerül az oldalra.
remélem tudtam segíteni, ha van még kérdésed, írj bátran, és tölts fel sok sok finom receptet !!!
:-)
üdv. Évi

varadizsike
vzsike / varadizsike Fri, 2012-03-02 22:22

Évi, nagyon kedves Tőled, hogy segítettél. Így már biztosan fog menni és remélem én is tudok újdonsággal szolgálni mások számára. Még egyszer köszönöm!
Üdv: Zsike

cafika
Cafika / cafika Wed, 2012-02-29 23:26

szia Anikó,
szerintem el lehet készíteni fagyasztott eperböl is, de én még nem próbáltam. Esetleg a kiolvasztás után jól csöpögtesd le, vagy ha van szuper teljesitményü mixer, az talán a fagyasztott eperrel is elbánik :-)
üdv. Évi

nyanyus
nyanyus Wed, 2012-02-29 15:36

Szia!
Ez az, ez kell nekem! Nyam-nyam máris :) .
Elmentve és várom a jó időt.
köszi

nyuszóka
weby / nyuszóka Wed, 2012-02-29 09:09

húú, ez nyáron tuti heti vendég lesz a konyhámban. :) nagyon jól hangzik :)

cafika
Cafika / cafika Tue, 2012-02-28 18:22

szia Zsike,
próbáld ki bátran!!! nagyon finom fagyi, és gyorsan elkészíthetö, nem kell hozzá fagyigép sem!!
neked is nagyon szép napot,
üdv. Évi

161
eper 150 g
porcukor 80 g
citromlé 1 ek
rum 10 ml
habtejszín 200 ml