Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres tallérok epres krémmel

Epres tallérok epres krémmel
Epres tallérok epres krémmel
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom vendégváró sütike!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk.
  2. Egy nagy tálba beletesszük a tojást, az olvasztott vajat, a cukrot, a tejet, a lisztet, a konzerv levét és  2 ek epres port. Ezt alaposan összedolgozzuk, majd fogunk egy tepsit, ráteszünk sütőpapírt, és rákanalazgatunk a masszából.
  3. Majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 percig sütjük. A többi már kevesebb lesz, ahogy jobban bemelegszik a sütő. Majd ha kész, akkor hagyjuk kihűlni.
  4. Elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, és beletesszük az epret, és azzal kikeverjük.
  5. Megfőzzük a pudingot, de csak 3 dl tejjel, hogy szilárdabb legyen, majd ha kész, akkor ezt is beletesszük a habba. Alaposan összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni teljesen.
  6. Ha kihűlt, akkor megkenünk egy tallért vele, és ráteszünk a tetejére egy másikat, ezt egész addig, amíg el nem fogy. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 688
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres tallér, eperkrémes tallér, epres aprósüti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1634
tojás 4 db
cukor 20 dkg
finomliszt 60 dkg
vaj 25 dkg
tej 1 dl
eperkonzerv 400 g
epres pudingpor 1 csomag
növényi habtejszín 2.5 dl
tej 3 dl
cukor 3 ek