Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-tejszínkrémes süti

Epres-tejszínkrémes süti
Epres-tejszínkrémes süti
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi tavaszi, gyümölcsös süti. Könnyed, tejszínes krémmel és frissítő eperrel. Nagy gáztepsiben 20 kocka lesz. Igazi ízorgia :) A barátnőimnek sütöttem, hatalmas sikere volt :)

hozzávalók / 10 adag

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta:

  1. A tojások fehérjéit robotgéppel felhabosítjuk, majd a kristálycukrot lassan beleszórjuk, és kemény habbá verjük. Lassabb fokozaton egyesével beletesszük a tojások sárgáit, majd a sütőporos, keményítős lisztet. Belecsorgatjuk az olajat, majd a citromhéjat is hozzáadjuk.
  2. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és előmelegített sütőbe toljuk rögtön, és 180 C fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, fűrészes késsel kettévágjuk.

A krém:

  1. A pudingporokat felfőzzük a tejjel és a cukorral. Érdemes ezzel kezdeni, hogy legyen ideje kihűlni. Lehűtjük, majd robotgéppel egyneműre keverjük. Hozzáadjuk a felvert cukrászhabot és a 2 tasak zselatinfixet.
  2. Annyit félrerakunk, hogy a felső piskótatészta tetejére egy vékonyka réteg legyen, majd a nagyobb mennyiségbe beleforgatjuk lazán a kis darabokra vágott epret.
  3. Tálcára rakjuk az egyik piskótalapot (én minden alkalommal szögletes, állítható tortakeretet teszek köré), majd egyenletesen rákenjük a krémet, erre kerül a piskóta felső része, erre kenjük a maradék krémet.

Díszítés:

  1. Díszítésként tejszínhabbal, a félrerakott eperdarabokkal, esetleg málnával kirakjuk.
  2. A csokidíszhez a csokit mikróban megolvasztjuk, zacskóba tesszük, amin egy pici lyukat vágunk az egyik csücskében, majd tetszőleges mintát rajzolunk egy sütőpapírra. Szilárdulás után könnyedén lehúzható róla a papír.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x24x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 236
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

epres kocka, epres-pudingos szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

729
tojás 8 db
finomliszt 180 g
étkezési keményítő 30 g
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 100 ml
cukor 200 g
citromhéj 1 citromból nyert
tejszínízű pudingpor 2 tasak
tej 700 ml
cukor 8 ek
növényi habtejszín 500 ml
zselatinfix 2 csomag
eper 700 g
habtejszín 300 ml
eper 20 dkg
étcsokoládé 15 dkg