Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres torta damoka konyhájából

Epres torta damoka konyhájából
Epres torta damoka konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem eddig ez a kedvenc tortám finom eperkével. Olyan vagyok, mint Gombóc Artúr, ezt is szeretem, azt is szeretem. De ez a favorit.

hozzávalók / 4 adag

Piskótatészta

Vaníliás krém

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sütőt bekapcsoljuk, hogy már melegedjen. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük.
  3. Majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet és a sütőporos lisztet.
  4. Majd a végén a tojásfehérjét óvatosan beletesszük, és összekeverjük. Tortaformába beletesszük a sütőpapírt.
  5. A sütőpapírra öntjük a masszát, és légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Nem nyitjuk ki a gázsütőt, mert akkor a piskóta összeesik. Közben amíg sül a piskóta, a krémet elkészítjük.

Vaníliás krém

  1. Egy edénybe beleöntünk 2 dl tejet, elkeverjük benne a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, majd felfőzzük.
  2. Egy másik edényben a megmaradt tejet, tojássárgáját, a lisztet csomómentesre keverjük, és a felforrt forró tejhez hozzáöntjük, és simára keverjük.
  3. A két masszát együtt főzzük tovább kevergetve addig, amíg sűrű nem lesz. Forralni nem szabad. Csak lassú tűzön kevergetni. Amikor kész, levesszük a tűzhelyről, egyszer-kétszer megkavarjuk, és hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

  1. A kész, kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük a vaníliás krémmel és megmosott, félbevágott eperszemeket teszünk közé. A piskóta másik felét rátesszük, és a tetejére is teszünk a vaníliás krémből.
  2. A tetejére úgyszintén eperszemeket teszünk.
  3. Majd reszelt csokoládét szórunk rá. Nagyon finom a gyümölcs és a vaníliakrém, amikor összeérik.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 458
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

damoka

Mióta szakács: 2016.03.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

656
tojás 6 db
finomliszt 6 ek
sütőpor 1 csomag
cukor 6 ek
víz 6 ek
tej 3 dl
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vanília kivonat 1 kávéskanál
tojássárgája 2 db
finomliszt 1 ek
eper 20 dkg
tejcsokoládé 20 dkg